Reise til Ecuador jul-nyttår 2021

Når pandemien letter, skal vi alle få reise utenlands igjen. Mange har utsatt sin ultimate Ecuador-tur på ubestemt tid. Jula 2021 kan du endelig foreta din livs reise til dette utrolige mangfoldige landet.

Det vil fortsatt være restriksjoner og smitteverntiltak i Ecuador, men både turistattraksjoner og andre forlystelsemuligheter er åpne for publikum. Vivaecuador Tour Operator har oversikt over de aktuelle forordninger og et vell av turforslag til deg for jul og nyttårsaften 2021.

Skriv til oss og få hjelp til å legge opp din tur til Ecuador og Galapagos på slutten av dette dramatiske året!

Våre turforslag for Ecuador jula 2021

Det kan være justeringer i programmene som følge av pandemisituasjonen.

Når Quito er pyntet til jul

Utgangpunktet i enhver Ecuador-ferie er hovedstaden Quito. Beliggende 2 800 meter over havet er den omringet av enda høyere topper, som Pichincha (4784 moh) og Cotopaxi (5798 moh).

Disse er selvfølgelig tilgjengelig for dagsturer sammen med en rekke andre naturopplevelser som fossefallet Condor Machay eller den unike vulkanske innsjøen Quilotoa.

I selve byen finner vi Sør-Amerikas best bevarte koloniarkitektur. De gamle og ærverdige kirkene ble bygger på 1500-, 1600- og 1700-tallet. Kanskje burde man benyttet anledningen til å oppleve en katolsk julemesse i disse omgivelsene?

Quito-Ecuador-kirke
Den vakre Jesuitt-kirken er et av mange klassiske byggverk i Quitos historiske sentrum

Nyttårsaften er vanligvis forbundet med liv og røre, og ikke minst de tradisjonelle monigotene, dukkene som fremstiller aktuelle personer og kjendiser fra det foregående år. De sendes på bålet ved midnatt.

Det kan dog blir restriksjoner mot store folkeansamlinger på akkurat denne nyttårskvelden. Et godt alternativ kan da være å bestille et opphold på en av de tradisjonsrike haciendaene utenfor byen. Da kan man ønske det nye året velkommen i idylliske landlige omgivelser.

På fjelltur i Andesfjellene

Andesfjellene går som en strek gjennom hele landet fra nord til sør.

De mange vulkanske toppene, fjellandskapene og dalene byr på utallige turmuligheter for nordmenn som har pakket fjellstøvlene i ryggsekken.

Husk selfiestangen for utrolige naturbilder med deg selv i fokus.

Cotopaxi . Den snødekte vulkanen ruver 5 798 meter over havet

Galapagosøyene venter på deg

Galapagosøyene er stedet du bør ha besøkt minst en gang i livet. Dyre- og plantelivet er forskjellig fra alt annet du finner på planeten, og det er høyst tilstedeværende. Seler og iguaner vandrer nærmest rundt i gatene og fuglene spiser fra hånden.

Du kan velge et ekte Galapagos-cruise rundt på øyene, eller ta den mer økonomiske varianten med et hotell som base og derfra foreta dagsturer til de mest interessante stedene.

Jul eller nyttårsaften i det ecuadorianske Amazonas

Rio Pastaza – her begynner regnskogen

Den store Amazonas-regnskogen har sitt utspring blant annet i Ecuador. Herfra renner bielvene ned fra fjellene til de etterhvert forenes i den gigantiske Amazonas-floden.

Et besøk i jungelen kan foretas med base i et jungle-lodge hvor innfødte guider viser deg dyrelivet fra elven, legende planter og tar deg med på besøk til en lokal landsby for å lære mer om hvordan man overlever under slike omstendigheter.

Romjulsglede i byene Cuenca og Guayaquil

Cuenca har i likhet med Quito en prisbelønt og vernet koloniarkitektur i sin midte. Dessuten er det utgangspunktet for turer til nasjonalparken i Cajas og inkaruinene i Ingapirca.

Guayaquil på sin side er Ecuadors kontakt med havet. Lenge var denne «Stillehavets perle» som den kaller seg landets største by og økonomiske motor.

De fremste attraksjonene er havnepromenaden Malecon 2000 og den historiske parken.

Det er også herfra du reiser videre til Ecuadors fantastiske strender, blant disse Salinas og Montañita.

Velg din Ecuadortur

Ecuador er et mangslungent land og det vil ta lang tid å besøke alle stedene som er verdt et besøk.

I løpet 10 eller 14 dager gjør man et utvalg, Sjekk noen av våre standardturer fra VivaEcuador Tour operator, eller sett sammen din egen.

Vi kan hjelpe deg med å skreddersy reisen, ordne overnattinger i hoteller etter ønsket standard, transport mellom destinasjoner og utflukter med engelskspråklige guider.

Vi kan i tillegg bidra med norske reiseledere der det er ønskelig.

Billigste tur til Ecuador jul-nyttår 2021-2022

Viva Ecuador Tour Operator er et Ecuador-basert selskap. Det betyr at vi ikke har utgifter til drift av kontorer eller lønnet personale i Norge. Derigjennom kan vi tilby rimeligere turer enn våre konkurrenter.

Dessuten har vi muligheten til å få gode priser gjennom vårt lokale kontaktnett som inkluderer flere reisearrangører som driver på nasjonalt plan.

Enn videre legger vi til grunn at dere bestiller flyreisen fra Norge til og fra Ecuador selv. Mange reisearrangører beregner seg solid margin for å gjøre denne delen av jobben.

Ta kontakt med oss i dag og få et tilbud på akkurat din Ecuador-reise for jul og nyttår!

Regler for innreise og opphold i Ecuador i pandemisituasjonen

For å reise inn i Ecuador må du vise fram en negativ PCR-test.

UDI opphevet sine reiseråd vedrørende land utenfor Europa 1. oktober . De har imidlertid ikke gjort noen egen vurdering for Ecuador.

Situasjonen for øyeblikket er at over halvparten av landets befolkning er fullvaksinerte. For de som jobber i turistnæringen er vaksinen et absolutt krav. På Galapagosøyene har så godt som alle fastboende blitt vaksinert-

Bruk av munnbind er obligatorisk. Måling av temperaturen er vanlig utenfor kjøpesentre, butikker , museer og andre turistattraksjoner.

Vanlige spørsmål

Er det mange som reiser til Ecuador i jula?

Jula er høysesong. Hotellkapasiteten er imidlertid romslig, og reiselivet er godt forberedt på besøk.

Hvor mye koster fly Norge-Ecuador?

Det er KLM som har de beste forbindelseslinjene. Flybillettene Oslo-Quito-Oslo varierer fra 10 000 til 12 000 kroner per person. Det er imidlertid mulig å finne rimeligere alternative på søketjenester som Momondo, men da med flere mellomlandinger.

Hva er de mest populære reisemålene i Ecuador?

Mest populært er definitivt Galápagos, etterfulgt av Quito med sin flotte arkitektur og spennende storbyattraksjoner. Den som begrenser seg til disse, går imidlertid glipp av mye. Vi anbefaler at du også vurderer å få med deg de utrolige landskapene som er gjemt i Andesfjellene, regnskogopplevelser eller strandliv og surfing ved Stillehavs-kysten.

Hvordan kommer jeg til Galápagosøyene fra Ecuador?

Det går direktefly fra Quito og Guayaquil. Kontakt Vivaecuador.com for et program som kanskje inkluderer ditt livs opplevelse!