Mindo

Mindo befinner seg på 1200 meters høyde. Det har et deilig klima, og befinner seg i behagelig avstand fra Quito for en helgetur.

Bestill overnatting i Mindo.

Det er også blitt et yndet turistmål med sin frodige vegetasjon og dyreliv. I den lille bebyggelsen finnes det flere koselige pensjonater med hyttefølelse. (Dog med varmt vann og strøm).

De sentrale attraksjonene er sommerfugler, kolibrier og orkideer. Det er flere små reservater og hager som er anlagt for at besøkende skal komme nær innpå med kameraene sine for å forevige fargespillet.

For fuglekikkere og andre venner av de fjærkledde er vel Mindo det nærmeste man kommer paradis. Intet sted i Søramerika overgår Mindo når det gjelder registrerte arter på sammenliknende målinger. De lokale guidene har da også et godt ord på seg.

Sport- og friluftopplevelser er ingen mangelvare. Prøv rafting, terrengsykkel eller taubane. De mer rolige (og forstandige) kan gå tur eller bade i elva.

For de enda mindre aktive er det en liten sjokladefabrikk nede i landsbyen som tar imot besøkende og demonstrerer hvordan den tørre kakaoplanten forvandles til ekte sjokolade. De har også andre produkter i butikken sin, som for eksempel hjemmebrygget øl.

Mindo er meget populært  utferdssted i helger og ferier, men tilbudet på overnatting er bredt.