Guayaquil

Guayaquil er Ecuadors største by med sine 2,1 millioner innbyggere.

Den er en typisk havneby og har på mange måter vært den økonomiske motoren i landet. Til tross for dette er den på langt nær like begunstiget som Quito og Cuenca med deres verneverdige koloniarkitektur. I den senere tid er det imidlertid blitt investert mye i byfornyelse. I dag framstår Guayaquil som en presentabel storby.

Bestill overnatting i Guayaquil.

I Guayaquil er de stolte av den flotte promenaden som er bygd langs elven  Guayas, Malecón 2000.  Langs en variert rute er det plassert monumenter over landets store helter, små temaparker med både zoologisk og botanisk have, lekeplasser, restauranter, et kinokompleks og et handlesenter. Og du kan ta en tur på elva med piratskipet Captain Morgan.

På enden av Malecón 2000 ligger den nyrestaurerte bohempregede bydelen las Peñas. Her utstilles og selges kunst og håndverk, og det er muligheter for et godt kjøp. Om kvelden er las Peñas sete for Guayaquils uteliv. Restaurantene fyrer opp grillen, barene åpner kranene og musikkanleggene formidler at natten fortsatt er ung….

Fra las Peñas kan du mosjonere alle trappetrinnene opp til det gamlefyrtårnet El Faro. Denne turen anbefales helst på gråværsdager eller etter mørkets frembrudd (hver dag presis kl 18.00). På toppen finner du en flott utsikt over Guayaquil og elva Guayas. Og like ved fyrtårnet er det en piratbar du kan leske deg på etter endt oppstigning.

Når du først er i Guayaquil bør du også ta en tur til den meget fasjonable kirkegården -el cementerio. Katolske kirkegårder er noe helt annet enn de protestantiske og rikfolk ble begravet med stil. Her finner du restene etter tidligere presidenter og ikke minst nasjonalskalden Julio Jaramillo.

Og ta for all en et besøk i den historiske parken litt utenfor byen. Her finnes kolonibygninger fra forskjellige epoker, en spesiell konstruert zoologisk have, eksempler på urbefolkningens byggeskikk og en botanisk have med mye spennende fra det mangfoldige miljøet i Ecuador.

Den internasjonale flyplassen befinner seg fem kilometer nord for sentrum. Og i byen forflytter man seg helst med drosje.

Mer:

Hett i Guayaquil

Kirkegården i Guayaquil

Parque Historico

Victor Emilio Estrada, en mann og ei gate