Hoteller og annen overnatting i Ecuador

Det er et rimelig godt utvalg av hoteller i Ecuador, både på små og store steder. Men det kan være lurt å ordne det forhånd så du slipper å lete rundt.

Høysesonger

Særlig i høytider hvor ecuadorianerne selv er på reisefot bør du være tidlig ute. Det gjelder selvfølgelig alminnelige høytider som jul og påske. Andre offisielle fridager i Ecuador omfatter karnevalet i februar (mandag og tirsdag), Quitos uavhengighetsdag 6. desember (feires som regel hele uka fra 1. desember i hovedstaden), 2. og 3. november som er henholdsvis Dia de los Difuntos «De dødes dag» og frigjøringen av byen Cuenca og 24. mai som regnes som nasjonaldag. Det er vanlig at markeringen av disse dagene flyttes til nærmeste mandag eller fredag for ¨lage bro til helgen. Også i skoleferien fra juni til august er det mer folk på farten.

Hva koster det?

Prisene varierer og hva du får for prisen avhenger litt av av lokale forhold. Etter min erfaring vil det være rent med skiftede lakener hvis du går over 20 dollar. For 40-50 dollar har du eget bad og sentral beliggenhet. Betaler du mer enn 80 dollar står det en uniformert person og åpner døra for deg når du kommer ut av drosja.

Kjører du langs veien er det også moteller. Vær oppmerksom på at noen av disse er kjærlighetsmoteller, altså et sted unge elskende velger å ta inn på for å være for seg selv et par timer uten andre forstyrrende familiemedlemmer rundt seg.

Andre steder som tilbyr overnatting i kombinasjon med friluftsopplevelser og andre aktiviteter er haciendaer og jungel-losjier (lodges). Vi anbefaler på det sterkeste at også prøver ut disse når du først er i Ecuador.

Hvordan finne et hotell i Ecuador?

Du kan som regel gjøre det på stedet hvis du har god tid og du ikke har noe imot å gå rundt og sjekke mulighetene. Men det greieste er å ha ordnet det på forhånd. Da kan du bruke tiden på det du har kommet for, nemlig å oppleve Ecuador.

Viva Ecuador Tour Operator kan for eksempel lage en hotellpakke til deg, ut fra de stedene du ønsker å besøke. Her kan du også få gode turforslag og tilbud om guidede utflukter. Kontakt med Viva Ecuador Tour Operator kan også formidles ved en melding til Vivaecuador.com.

En annen måte er å bruke noen av de mange søke- og sammenlikningsmulighetene på Internett. De stedene som er tilknyttet disse er såpass avhengig av gode tilbakemeldinger fra brukerne at de er nødt til å holde en viss standard, både med hensyn til kvalitet på overnattingstilbudet og på service.  Du skal normalt ikke betale før du ankommer hotellet, men må oppgi kredittkortnummer som utløser betaling av garanti dersom du ikke dukker opp.