Å reise i og til Ecuador

En reise til og i Ecuador kan bli et vendepunkt i livet ditt. Du vil oppleve det intrikate og mystiske Quito, de eventyrlige Galapagos-øyene og den dampende Amazonas-jungelen. Dertil er det majestetiske fjelltopper, slumrende vulkaner, idylliske strender og en ny landsby med sitt eget særpreg bak hver knaus.

For nordmenn er det ingen visaplikt for reise i Ecuador. Ved innreise får man et turistkort med en varighet på inntil 90 dager. Det kan etter søknad forlenges til 180 dager.

Compañia de Jesus er en av mest besøkte kirkene i Quito.
Quito

Fly til Ecuador

For øyeblikket er det kun KLM som tilbyr flyvninger til Ecuador fra Oslo. Du kan eventuelt undersøke prisalternativer ved avreise fra andre destinasjoner som Stockholm eller Madrid. Dette bør i så fall veies opp mot bryderiet med to separate bestillinger og risikoen for innstillinger av avganger eller forsinkelser.

Normalt ankommer du Ecuador via de internasjonale flyplassene i Quito og Guayaquil. Flybussen koster 8 dollar og stopper utenfor ankomsthallen.  Gjennomsnittsprisen for en taxi fra Quito til flyplassen er 25 dollar. Tiden inn til byen er 40 minutter dersom man ikke havner midt i rushtrafikken.

Bestill turen din fra Viva Ecuador

Hvis du ordner flybilletten selv, kan du bestille full turpakke fra Vivaecuador Tour Operator. Da blir du hentet på flyplassen. Her er det mulig å velge flere pakker for din reise i Ecuador. Den kan inkluderer Quito, Galapagosøyene, fjellturer og rundturer. Hoteller, måltider og guidede turer er inkludert. Les mer om dette på Vivaecuadoroperator.com.

Blant aktuelle turer kan du velge mellom er

Turene kan bestilles enkeltvis, kombineres eller justeres overens med dine preferanse. Du kan booke turen direkte fra Vivaecuador Tour Operator eller be om et spesifisert tilbud fra oss ved å sende oss en melding her.

Buss og taxi

Det vrimler av drosjer i byene. De er rimelige og er et vanlig transportmiddel også for de lokale.  Avtal prisen på forhånd hvis de ikke har taxameter (el metro) og unngå biler uten taxiskilt, såkalte «taxi amigos». I Quito er det dessuten et godt utviklet trolleybuss-nettverk og et Metro-system er under arbeid. Øvrig kollektivtransport krever det som regel en del lokalkunnskap å bruke.

Det går intercity-busser mellom alle de store byene. Fra Quito går de fra bussterminalen Quitumbe som ligger helt syd i byen. Du må ta taxi eller Trolleybussen til dens endestasjon for å komme deg dit. Bussterminalen i Guayaquil befinner seg sentralt i byen.

Når du kjører Trollyebussen eller andre lokalbusser skal du alltid passe ekstra godt på verdisakene dine. Du skal ikke ha noe i lommer som er tilgjengelige utenfra, og sekker, vesker og bager holder du foran deg. Det går folk av og på hele tiden, og det er selgere som stiger på og kjemper om oppmerksomheten din.

På Intercitybussene, som nattbussen mellom Guayaquil og Quito, er det som regel sikrere. Her kommer ikke passasjerer eller andre på underveis, og dette minsker risikoen for tyverier betraktelig.

Det er også flyforbindelser mellom de største byene og til Galápagos-øyene.

Rikt dyreliv på Galapagosøyene. Foto Lars Ove Hansen
Galapagos

Sikkerhet ved reise i Ecuador

Kriminaliteten er mindre enn i en del andre søramerikanske land, men for tiden økende. Alminnelige sikkerhetsforanstaltninger bør foretas. Vis aktsomhet ved uttak i minibanker og ikke ha pengene lett tilgjengelig i ytre lommer. Unngå å bevege deg alene i beruset tilstand på steder du ikke er kjent.

Når dette er sagt; ta fram kameraet og knips til krampa tar deg; kjøp deg en panamahatt; klapp en iguana på hodet og kast svigermor i vannet.

NYT ECUADOR!