Å reise i og til Ecuador

En reise til og i Ecuador kan bli et vendepunkt i livet ditt. Du vil oppleve det intrikate og mystiske Quito, de eventyrlige Galàpagos-øyene og den dampende Amazonas-jungelen. Dertil er det majestetiske fjelltopper, slumrende vulkaner, idylliske strender og en ny landsby med sitt eget særpreg bak hver knaus.

Baños Ecuador

Viva Ecuador hjelper deg med å planlegge din reise til Ecuador. Fortsett å lese eller send oss en melding på info@vivaecuadoroperator.com med en gang!

De utrolige Galápagos-øyene

Det er få steder på jorda som til de grader svarer til våre forestillinger om et sydhavsparadis som Galápagosøyene. Ikke bare er den skyfrie himmelen og bukter med klart, glinsende vann på plass. Det er også det særegne dyrelivet, med sjøløver, iguaner, skilpadder og småfugler som kommer helt innpå deg. En reise til Galápagos er et minne for livet!

I vannet kan du med enkelt snorkleutstyr komme i umiddelbar nærhet til havets mangslungne skapninger, som fargerike småfisker, havskilpadder, seler, delfiner og haier – av den fredsommelige typen velog merket. Med den næringsrike og kalde Humboldtstrømmen avlegger også knølhvalen farvannet et besøk til tider.

Galápagos består av en rekke øyer, skjær og holmer hvor noen få er bebodd. Fly til øyene tar du fra Quito eller Guayaquil, og det går ferger mellom og arrangeres dagsturer til de ulike øyene.

Når er det best å reise til Galápagos? Les svaret her!

Quito – den hemmelighetsfulle hovedstaden

Quito er en mindre ortodoks hovedstad. Her bor det noen millioner innbyggere som absolutt har funnet seg til rette 2800 meter over havet, omringet av mektige vulkaner som Pichincha, Cotopaxi og Antisana.

Dessuten er det en gamleby med kirker og andre bygninger som ble påbegynt allerede på 1500-tallet. Quito er kjent for den best bevarte koloniarkitekturen i Sør-Amerika. Det hele er da også erklært for verdensarv av UNESCO.

Andre populære steder å besøke i Quito er Mitad del Mundo, der ekvatorlinjen først ble tegnet opp, Capilla del Hombre. kunstneren Oswaldo Guayasamins etterlatenskaper til menneskeheten og taubanen El Teleferico opp til foten av Pichincha på rundt 4000 meters høyde.

Andesfjellene – nærmest sola

Vi befinner oss allerede i fjellene når vi er i Quito, men det er så mye mer å oppleve. Du som elsker å gå i fjellet burde kanskje flytte permanent til Ecuador.

Det er også dagsturer og overnattingsmuligheter i forbindelse mned de mest spektaklære fjellandskapene. I tilknytning til vulkanene Cotopaxi og Chimborazo er det opprettet egne nasjonalparker. Toppen av Chimborazo er faktisk det stedet på jordkloden som befinner seg nærmest sola,

En annen klar favoritt blant turistene er den vulkanske innsjøen Quilotoa.

Regnskogen – der livet begynner

Halvparten av Ecuador er regnskog. Det er faktisk en del av det mektige Amazonas. Vannet som renner ut på den andre siden av kontinentet begynner sin ferd fra bielver som renner ned fra fjellene i Ecuador.

Noen dagers opphold på lokasjoner i eller i nærheten av regnskogen er et uunnværlig supplement til din Galapagostur. Du vil her kunne stifte bekjentskap med regnskogens fargerike fugler, lekne apekatter, sultne kaimaner og kanskje en og annen anakonda.

Fly til Ecuador

For øyeblikket er det kun KLM som tilbyr flyvninger til Ecuador fra Oslo. Du kan eventuelt undersøke prisalternativer ved avreise fra andre destinasjoner som Stockholm eller Madrid. Dette bør i så fall veies opp mot bryderiet med to separate bestillinger og risikoen for innstillinger av avganger eller forsinkelser.

Normalt ankommer du Ecuador via de internasjonale flyplassene i Quito og Guayaquil. Flybussen koster 8 dollar og stopper utenfor ankomsthallen.  Gjennomsnittsprisen for en taxi fra Quito til flyplassen er 25 dollar. Tiden inn til byen er 40 minutter dersom man ikke havner midt i rushtrafikken.

Buss og taxi

Det vrimler av drosjer i byene. De er rimelige og er et vanlig transportmiddel også for de lokale.  Avtal prisen på forhånd hvis de ikke har taxameter (el metro) og unngå biler uten taxiskilt, såkalte «taxi amigos». I Quito er det dessuten et godt utviklet trolleybuss-nettverk og et Metro-system er under arbeid. Øvrig kollektivtransport krever det som regel en del lokalkunnskap å bruke.

Det går intercity-busser mellom alle de store byene. Fra Quito går de fra bussterminalen Quitumbe som ligger helt syd i byen. Du må ta taxi eller Trolleybussen til dens endestasjon for å komme deg dit. Bussterminalen i Guayaquil befinner seg sentralt i byen.

Når du kjører Trollyebussen eller andre lokalbusser skal du alltid passe ekstra godt på verdisakene dine. Du skal ikke ha noe i lommer som er tilgjengelige utenfra, og sekker, vesker og bager holder du foran deg. Det går folk av og på hele tiden, og det er selgere som stiger på og kjemper om oppmerksomheten din.

På Intercitybussene, som nattbussen mellom Guayaquil og Quito, er det som regel sikrere. Her kommer ikke passasjerer, selgere eller andre på underveis, og dette minsker risikoen for tyverier betraktelig.

Det er også flyforbindelser mellom de største byene og til Galápagos-øyene.

Sikkerhet ved reise i Ecuador

Kriminaliteten har tradisjonelt vært mindre enn i andre søramerikanske land, men viser en økende tendens. Alminnelige sikkerhetsforanstaltninger bør foretas. Vis aktsomhet ved uttak i minibanker og ikke ha penger eller verdisaker lett tilgjengelig i ytterlommer. Unngå å bevege deg alene i beruset tilstand på steder du ikke er kjent.Les: Er det trygt å reise i Ecuador?

Bestill turen din fra Viva Ecuador

Hvis du ordner flybilletten selv, kan du bestille full turpakke fra Viva Ecuador Tour Operator. Da blir du hentet på flyplassen. Her er det mulig å velge flere pakker for din reise i Ecuador. Den kan inkludere Quito, Galàpagosøyene, fjellturer og rundturer. Hoteller, måltider og guidede turer er inkludert. Selskapet drives fra Ecuador, har stor lokalkunnskap og kan tilby betydelige lavere priser enn norske reisearrangører. Les mer på Vivaecuadoroperator.com.

Turene er fleksible og tilpasses dine preferanser. Book turen direkte fra Viva Ecuador Tour Operator eller be om et spesifisert tilbud ved å sende en melding til info@vivaecuadoroperator.com.

Rikt dyreliv på Galapagosøyene. Foto Lars Ove Hansen
Seler på Galapagos
Hvordan reise til Ecuador?

Den vanligste reiseruten er å reise med KLM fra Oslo, og videre til Quito eller Guayaquil fra Amsterdam.

Hva bør jeg se i Ecuador?

Fremfor alt må du ta turen til de fantastiske Galápagosøyene. Deretter bør du tilbringe noen dager i hovedstaden Quito med utflukter til nærliggende destinasjoner rundt om i Andesfjellene. Prøv også å legge inn en tur til regnskogområdene.

Når er det best å reise til Ecuador?

Du kan reise til Ecuador året rundt. Det vil imidlertid være mer regn i månedene fra november til april enn resten av året i Quito og i høylandet for øvrig. For Galápgos er det omvendt.