Manta

Manta er en by ved kysten som huser rundt 200 000 ecuadorianere. Dets inntektskilder de siste 3000 årene har vært fiske og handel. Da de første conquistadorene kom seilende mot Peru støtte de på en liten handelsflåte fra Manta på vei mot Mexico. Senere har det blitt havnevirksomhet og noen turister.

Bestill overnatting i Manta.

Ettersom de fleste turister er mest interessert i Quito og høylandet, er det mest ecuadorianerne selv som nyter strendene i Manta. Men hvis man har satt av 14 dager i Ecuador og ønsker seg en tur på stranda peker Manta seg ut ettersom det er direkte flyforbindelse fra Quito.

Det er nok av hoteller i byen. Alle ligger ikke like beleilig til, så man bør velge hvilken pris man vil betale og hva man vil ha. Det anbefales å slå seg ned ved playa Murcielago. Den andre delen av sentrum, playa de Tarqui regnes for å være noe utrygg. Et hotell vi har vært på og kan anbefale er Vistadelmar med, som navnet gir uttrykk for, utsikt mot havet. Prisen for et dobbeltrom ligger på 85 dollar. Det er svømmebasseng, et pent uteareale og kort avstand til stranda. Hvis man beveger seg til hoteller lenger inne i byen kan man fortsatt få gode værelser for rundt 50 dollar.

Først og frenst reiser man til Manta for å få strand og sol, altså i sesongen fra desember til april. Strandlinjen er flere kilometer lang, men befolket kun på utvalgte steder. Så hvis man vil ha bekvemmeligheter som strandstol og parasoll holder man seg her. Her er det også selgere som sørger for vått og tørt. Stillehavsvannet er behagelig, men bølgene litt høye. Dette er derfor et populært sted for surfere.

Dernest reiser man til Manta for å spise sjømat. Det mantesiske kjøkken er vel renommert og mange små spisesteder i innlandet markedsfører seg ved bruk av Manta-navnet. Det er en liten promenade langs stranda fylt med små restauranter. Her skal du lunsje. Det er ikke nødvendigvis det flotteste etablissementet. det med løsninger for visa og mastercard, som har den beste maten. Når det mørknes ved 18.00 tiden og badegjestene forlater åstedet, stenger også spisestedene.

Utover å nyte strandlivet, kan turisten stå tidlig opp og ta seg en tur til fiskehavna og se båtene komme inn med fangsten. Det er også et lite museum med utstilling av arkeologiske funn fra tidligere kulturer. Inngangen er gratis, men du må legge igjen passet i resepsjonen.

Når det gjelder shopping er det en del lokalt håndverk, smykker og figurer, utført i tagua (skallet av en type kokosnøtt) som gjelder. Og selvfølgelig en Panamahatt. Stråhattens vugge ligger nemlig like i nabolaget, i Montecristi. Det er ikke for langt unna for en ettermiddagstur. Du forlater ikke Ecuador uten en Panamahatt og den kan du mens du er i Manta.