Puyo

Ved foten av Andesfjellene og ved regnskogens begynnelse befinner byen Puyo seg. Står man tidlig opp kan man beskue toppene El Altar (5319 m.) og Sangay (5318 m.).

Bestill overnatting i Puyo.

Det er lett og komfortabelt å trille hit ned på sykkel fra idylliske Baños 1800 meter høyere og 65 kilometer unna. Og selvfølgelig med annet transportmiddel hvis man ønsker det.

Puyo er jungelens største by med 25.000 innbyggere, men fraværet av oljearbeidere skiller den fra andre steder som Coca og Lago Agrio.

Når du er i Puyo skal du ta en tur til Oamere-parken som befinner seg en kilometer nord for sentrum. Her går det en tursti langs etter elva hvor du passerer koselige kafeer og en botanisk park med autentisk regnskogvegetasjon og innfødte guider. For øvrig skilter byen med et etnoarkeologisk museum, en botanisk hage med orkideer og et etnologiske museum med fokus på huarani-indianerne.

Av interessante ekskursjoner man kan delta på er turer til quechua-indianernes og shuarenes landsbyer, og få en innføring i hvordan hverdagsliv og fest arter seg her. En tredjepart av prisen går tilbake til de respektive samfunnene.

Shopping er kanskje ikke den mest nærliggende aktiviteten her, men det er mulig å få kjøpt billige olabukser i tillegg til lokale souvenirer.