Tena

Tena er hovedstaden i provinsen Napo. Provinsen deler navn med elven som beveger seg gjennom Ecuador og videre inn i Peru der den forenes med det mektige Amazonasvassdraget.

Bestill overnatting i Tena.

Tena ble grunnlagt ble grunnlagt så tidlig som i 1560 av jesuittene. Den kalles også jungelens ambassade, antakelig på grunn av handelen med de mange stammene som lever inne i skogen. Etter oppholdet i høylandet merker man godt den fyldige og fuktige luften. Men kvelende varmt blir det ikke så lenge man får brisen fra elva.

For å få en liten smakebit på Amazonas mens man fremdeles er i byen kan man ta en tur over broen til Parque Amazonica, ei øy i elva Tena med ca 27 hektar «miniregnskog». Følg stien og du vil oppdage planter og dyr hjemmehørende i i de dype og fuktige skogene.

En lokalitet langt inne i en av jordklodens tetteste skoger byr selvfølgelig på fantastiske og mangfoldige naturopplevelser. På godværsdager blir mange turister overrasket når de ser vulkanen Sumaco ruve 50 kilometer nord for byen. Veien er kort til vannfall og huler man kjenner fra naturprogrammene.

Den lekne og opplevelseslystne har mange tilbud, rappelering i vannfallene, gullvasking og kajakkkurs.  En del av de lokale stammene har gått sammen om å skreddersy opplevelsespakker for turister.  Disse er mye mer  spennende enn en hvilken som helst lærebok i antropologi.

Videre turer inn i regnskogen kan organiseres, men det anbefales at dette gjøres på forhånd gjennom et byrå i Quito eller Baños.

(Foto: Lars Ove Hansen)