Cotopaxi og vulkanene

Sør for Quito, langs den panamerikanske riksveien, finner vi det som den tyske oppdageren og vitenskapsmannen Alexander Humboldt  i 1802 ga navnet «Avenida de los vulcanos«. I løpet av 300 kilometer kan vi passere 9 topper over 5000 meter, aktive og inaktive vulkaner.

Best tilgjengelig for den reisende oppdager og innen synsvidde fra Quito, ruver det mektige Cotopaxi. Med sitt utbrudd i 1534 satte dette vulkanfjellet seg en gang for alle i respekt. Midt i kampene mellom conquistadorene og inkaene minnet den de krigende humanoidene om deres ubetydelighet.

Vulkanen Cotopaxi med sin nær perfekte koniske form, er en del av Cotopaxi nasjonalpark som utgjør 34 000 hektar. Blant klatrere er den ikke regnet som spesielt vanskelig å bestige. For de hvem bestigningen i selv ikke er så viktig, kan man nøye seg med en tur  til campen som befinner på 4800 meters høyde. Dette utgjør en bestigning på 300 meter fra parkeringsplassen. I den tynne luften bør det beregnes en time. Herfra kan det foretas en ytterligere oppstigning fram til snøgrensen på 5000 meters høye. Du finner neppe snø så nær ekvator andre steder.

En dagstur med guide kan avtales hos de fleste byråene som holder til i Mariscal-distriktet i Quito for en pris omkring USD 60 $. En artig variant er å inkludere nedstigning med sykkel.

For den aktive er det også flere turalternativer både ved Cotopaxi og de andre toppene for gående, klatrende, syklende eller ridende. Etter en liten runde blant de nevnte byråene i Mariscalområdet vil du finne noe som passer for deg.

Du kan også leie deg inn på en hacienda som et utgangspunkt for forskjellige aktiviteter.

Følgende topper finner du langs «avenyen»:

Chimborazo 6,310 m
Cotopaxi 5,897 m
Cayambe 5,790 m
Antisana 5,70 4m
Altar 5,320 m
Illiniza Sur 5,26 3m
Sangay 5,230 m
Carihuairazo 5,020 m
Tungurahua 5,016 m