Tur til Ecuador og Galápagos – den store reisen

Dette er en tur hvor du får oppleve det aller beste fra såvel fastlandet i Ecuador som de eventyrlige Galápagos-øyene langt der ut i Stillehavet. Det er ekstra hensiktsmessig å kombinere disse ettersom alle flyavganger til øyene går fra de to største byene i Ecuador; Quito og Guayaquil.

Med et turprogram på 17 dager rekker vi å gi deg en oversikt over landet med de fire klimasonene, fra Andesfjellene og Amazonas regnskoger til kysten med Stillehavstrender og Galápagos med sitt unike fauna til lands og til vanns. Ettersom vi samarbeider med det ecuadorbaserte reiseselskapet Vivaecuador Tour Operator er vi i stand til å tilby en tur til Ecuador for særlig konkurransedyktige priser.

Noen høydepunkter fra den store Ecuador- og Galápagosturen:

 • Quitos sentrum er bevart fra kolonitiden, og den første byen som ble satt på UNESCOs liste som verdensarv
 • Mitad del mundo – Der selveste ekvator ble til
 • Otavalo – Det store urbefolkningsmarkedet
 • Regnskogen i Amazons. -Bli kjent med folk, dyr og planter som lever der
 • Et besøk på en kakaofarm og kunnskap om hvordan sjokolade blir til
 • Quilota – Den turkise innsjøen 3914 meter over havet
 • Togtur ned Nariz del Diablo – Djevelens nese er bratt med et fantastisk utsyn.
 • Besøk til Puruhua-folket -En av mange urfolkgrupper i Ecuador
 • Ruinene i Ingaprica – Et vitnesbyrd fra Inkafolkets storhetsperiode
 • Cuenca – Ecuadors tredje største by
 • Guayaquil – Stillehavets perle og jevnstor med Quito
 • Tortuga Bay på Galápagos – En av verdens fineste strender
 • Båttur til forskjellige øyer i Galápagos
 • Snorkling hvor du ser det utrolige livet under vannflaten
 • Galápagosøyenes fantastiske dyreliv som inkluderer kjempeskilpadder, haviguaner, sjøløver, galápagos-skarv blåfotsuler og mye mer
 • Besøk av småfugler på frokostbordet
Rikt dyreliv på Galapagosøyene. Foto Lars Ove Hansen

Den store Ecuador-turen dag for dag

Men la oss se på detaljene. Hva i all verden skal vi finne på disse 17 dagene? Vi kan love at det ikke blir mange dødpunkter.

Dag 1 Ankomst

Dere blir hentet på flyplassen i Quito. Turen går først til hotellet hvor dere kan hvile ut etter flyreisen og venne dere til høyden. Velkomstmiddag blir servert på hotellet.

Dag 2 Quito

Tiden er inne til å bli kjent med Quito, Ecuadors fantastiske hovedstad 2 800 meter over havet.

Det inkluderer selvfølgelig en tur inn i det gamle sentrum med Latin-Amerikas kanskje best bevarte bebyggelse. Hit hadde knapt spanjolene satt sine ben før de begynte å reise kirker og andre imponerende og påkostede byggverk. Hele sentrum er erklært for verdensarv av UNESCO.

Det er særlig barokk arkitektur å skue, men det trente øye kan oppfatte innsalg av maurisk innflytelse og lokal inspirasjon, ikke minst i de tallrike kunstverkene som finnes inne i kirkene.

Fra sentrum kan vi se opp på Panecillo-høyden hvor den store statuen av Jomfruen av Quito skuer beskyttende ned på sine undersåtter. Det er vårt neste mål. Fra Panecillo er det en flott panoramautsikt over hovedstaden.

Ettermiddagen og kvelden er til fri benyttelse.

Dag 3 Mitad del mundo

Denne dagen skal vi til selveste ekvator. Nord for Quito ligger Mitad del mundo – midten av verden. Det er markert med et 54 meter høyt monument som symboliserer de den sørlige og nordlige delen av jordkloden. Ekvatorlinjen er opptegnet med maling slik at du får fornøyelsen av å bli avfotografert med et bein på hver side.

Men det er også mye annet i denne parken som er anlagt til markering av jordens midte. Her er det spisesteder, kulturelle opptredener og museer. Blant annet er Initi Ñan museet hvor du kan delta i flere fysiske eksperimenter som illustrerer effekten av å befinne deg på ekvator.

Dag 4 Otavalo

Høydepunktet for noen er shopping av lokale produkter. Det er derfor vi skal til det store urbefolkningsmarkedet i Otavalo. Dette er et av aller største i hele Latin-Amerika. Her finnes tekstiler og andre håndverksprodukter, fra ponchoer, votter og luer av llamaull til kunstferdig lagede gjenstander i tre og andre materialer. Litt pruting er forventet.

På veien stopper vi Cayambe hvor vi smaker på de lokale bizcochos, en slags kjeks som minner om norske julekaker, ved den fotogene innsjøen San Pablo, i Cotocachi hvor det selges lærvarer på samme måte som tekstiler i Otavalo og en tur innom småbyen San Antonio.

Dag 5 – Til regnskogen!

Der Andesfjellene heller nedover mot innlandet møter vi begynnelsen av den mektige regnskogen i Amazonas. Vi slår oss til på et jungel-logde ved Pusuno Bajo River.

Det blir vår base for å utforske særegenhetene med dette utrolige landskapet med sitt altomfattende økosystem. Allerede den først dagen tar vi en rundtur i omgivelsene anført av lokale guider. Her får vi det første møtet med blant annet det enorme Ceibo-treet, samt andre av urskogens planter og dyr.

Dag 6 -Inn i skogen

På denne sjette dagen er det to alternativer.

Det ene er en kanotur dypt inn i den tropiske skogen med endestasjon de flotte fossefallene fra cascada Rayucocha, som mest minner om den fossen man måtte bak for å finne Fantomets grotte. Her er det rikelige muligheter for bading og rappellering for de som ønsker det.

Det andre alternativet inkluderer også kano. Her besøkes det en redningssentral for dyr og arter som har litt problemer i jungelen. Her kan du se dem i sitt naturlige habitat: tulcaner, papegøyer, aper, slanger tapirer og jaguarer.

Det er også tid for besøk til en familie av kichwa-folket som holder til i området. Her lærer vi litt om kulturen og får testet det tradisjonelle våpenet som brukes til jakt: et blåserør.

Avslutningsvis blir det alligator watching. Våre guider vet hvor de holder til slik at de kan observeres på trygg avstand.

Dag 7 Sjokolade!

Denne dagen skal vi se hvorfor sjokolade er best i Ecuador. Se sjokoladens reise fra den er en liten kakaofrukt til den blir foredlet til kvalitetssjokolade.

Dessuten skal vi lære mer om kichwa-folket. Hvordan overlever de i og samtidig lever av regnskogen? Vi får også vite hvordan de lager sitt naturlig fermenterte brygg chicha de yuca.

Så mangler bare et besøk i byen Tena der regnskogen starter, før returen går til Quito for en hviledag.

Dag 8 Quilotoa -Den turkise innsjøen

Vi står tidlig opp for å få den best mulige sikten. I et krater på 3914 meters høyde over havet ligger innsjøen Quilotoa i all sin fotogene bredde.

Tur kan tas langs kraterets kant, eller ned til bredden. Den bratte stigningen tilbake kan foretas ved hjelp av mulldyr.

Overnatting skjer i det nærliggende Alausi.

Dag 9 -Vi tar toget

Dette blir litt skummelt og utrolig vakkert. Turen med toget ned Nariz del Diablo – djevelnesen – er et resultat av et stykke ingeniørkunst i den ecuadorianske jernbanens barndom. I dag er strekningen kun til turistformål, der en beveger seg i sikk-sakk ned det bratte terrenget.

På veien vil i også lære om Puruhua-folket i Sibambe og kan ta en titt på det lokale museet.

Dag 10 Alausi – Ingapirca – Cuenca

Incapirca er et minnesmerke over inkaenes overherredømme over store deler av Ecuador før spanjolenes ankomst. Her har vi restene av de best bevarte precolombianske bygninger i Ecuador.

Deretter går turen videre til Cuenca for å slappe av.

Dag 11 Cuenca

Fridag for å utforske Cuenca på egen hånd.

Les mer om byen her.

Dag 12 Guayquil

Vi drar videre til Stillehavets perle. Guayaquil er en havneby med rundt 2 millioner innbyggere, og Ecuadors nest største.

Ettermiddagen kan brukes til egen disposisjon eller en guidet rundtur.

Les mer om Guayaquil her.

Dag 13 Galápagos

Flyet går fra Guayaquil til øye Baltra på Galápagos. På veien fra flyplassen stopper vi ved Finch Bay og Las Grietas. Det er en spesiell fjellformasjon som danner et naturlig basseng og en mildt sagt overnaturlig stemning.

Overnatting på øya Santa Cruz

Dag 14 Tortuga Bay

En 45 minutters gåtur fra hotellet finner vi Tortuga Bay. Den er utropt til en av verdens beste strender i Tripadvisor. Foruten den talkum-hvite sanden ser vi kolonier av svare iguaner.

Etter dette drar vi med båt til øya Isabella hvor vi besøker Playa Grande.

Dag 15 Sierra Negra

Vi ser nærmere på den svarte vulkanen, Sierra negra, som befinner seg på Isabella. Det blir en fire timers gåtur, men med få stigninger. Vulkanen er fremdeles akrtiv, noe som kan kjennes på de varme stenene.

Det er også tid til en tur innom et Turtle Breeding Center hvor bor skilpadder i alle størrelser. Noen av dem er opptil 150 år gamle.

Dag 16 Snorkling

Conca de Perla er et fantastisk sted for å studere livet under vann. Vi sørger for utstyr.

Etter middag blir det retur til Santa Cruz.

Dag 17 Charles Darwin Research Station

Dette er mer enn et forskningssenter. Her tar de vare på arter som er i utrydningsfare på øyene. Blant annet samles det inne skilpaddeegg for at de ikke skal bli spist opp. De klekkes på stasjonen, og når skilpaddene er store nok bli de utplassert på de øyene de hører hjemme.

Det er også andre dyr fra øyene å se.

Etterpå går ferden til flyplassen på Baltra. Men på veien stopper vi for å se nærmere på Twin Craters.

Vivaecuador Tour Operator anbefaler en dags ekstra overnatting i Quito eller Guayaquil for å være sikker på å rekke returflyet hjem til Norge.

Det fullstendige programmet til turen kan leses på siden til Vivaecuador Tour Operator. Her kan du også bestille reisen, stille spørsmål og eventuelt avtale justeringer. Henvendelser om tur til Ecuador kan også rettes gjennom kontaktskjemaet til Vivaecuador.com.

Andre turer fra Vivaecuador Tour Operator

Hvis du ikke har tid til å sette av 17 dager eller ønsker et litt roligere eller avgrenset opplegg, kan du se på