Cotacachi

kirke cotacachi

Cotacachi er en liten by i Andesfjellene med et indiansk navn ingen lenger er helt sikker på hva betyr. Geografisk befinner den seg i Imbaburaprovinsen nord for Quito, ikke langt fra Otavalo med det berømte indianermarkedet .

Bestill overnatting i Cotacachi.

Cotacachi er et av de foretrukne stedene for aldrende nordamerikanere (gringos) å tilbringe pensjonisttilværelsen, i likhet med Cuenca og Vilcabamba lenger sør i landet. Hvis de blir spurt om hva som tiltrekker dem, nevner de det gode temperererte klimaet, den fantastiske naturen og det rolige landsbylivet. Men hertil kommer det vel gjerne at det også bor andre nordamerikanere her som de kan omgås.

Cotacachi med sin koloniaktige preg har gammel historie. Det opplyses at den ble grunnlagt av munken Pedro de la Peña i 1544. Men da bodde det selvfølgelig allerede noen her fra før.

Men det som gjør at vi ser lyshudede shortsbekledde personer vandrende i gatene, altså i tillegg til de fastboende, er byens utvalg av lær og skinn. Det Otavalo er for alpakkaprodukter, er Cotacachi for skinn. Alt som kan lages i dette materialet kan kjøpes her. Butikkene ligger som perler på en snor langs hovedgaten, med et og annet spisested innimellom. Prisene er lave og kvaliteten er høy. Faktisk er det nøyaktig de samme varene som tilbys som merkevarer på kjøpesentrene i Quito og andre store byer. Folk fra hele det nordlige Ecuador kommer hit for å hamstre sko eller kjøpe seg skinnjakke.

Turistbussene fra Quito tar gjerne en avstikker hit på vei hjem fra Otavalo.

På bildet: Byens fine kirke sett fra byens fine park.