Billigste turer til Galapagos og Ecuador – Vinter/vår 2024

Viva Ecuador Tour Operator tilbyr reiser til Galapagos og Ecuador med høy standard og til lave priser. Lokalisert i Ecuador har vi lavere driftskostnader og bedre lokalkunnskap enn det de fleste norske turarrangører kan konkurrere med. Vinterhalvåret er også lavsesong.

Galapagos – de fortryllede øyer

Det var forfatteren Hermann Melville, han som skrev Moby Dick, som ga Galápagos-øyene dette tilnavnet – «The Echanted islands«. Da hadde naturvitenskapsmannen Charles Darwin allerede vært her og begynt å fundere på evolusjonsteorien med utgangspunkt i sine observasjoner.

Fraværet av mennesker og andre predatorer har nemlig gitt helt spesielle utviklingsmuligheter for dyrelivet her. For turistene gir dette muligheter til å studere kjempeskillpaddene, iguanene, sjøløvene og fuglelivet på nært hold. Snorkling i grunt farvann er en lavterskel aktivitet som gir unike innsikter i livet under vann.

Turer til Galápagos kan bare gjøres fra det ecuadorianske fastlandet, det vil si fra flyplassene i Quito og Guayaquil.

Galápagos kan oppleves på tre nivåer – ut fra budsjett og eventyrlyst

 • En grunnpakke på 4-5 dager med hotell på Santa Cruz som er den mest bebodde øya, og utforsking av denne. Du vil se så mange sjøløver og iguaner du måtte ønske, og snorkle i klart vann. Forkningsstasjonen Charles Darwin har et stort program for bevaring av ulike arter kjempeskilpadder og daglige omvisninger for turister. Utflukter arrangeres til selveste Tortuga Bay og unike geologiske formasjoner på øya, som lavatunellene, tvillingkraterne og Las Grietas. Du kan også ta dagsturer til andre Galápagos-øyer.
 • En utvidelse til 10 dager kan inkludere hotellopphold også på de to andre bebodde øyene; San Cristobal og Isabella. Disse lar deg se enda flere arter av fugler, skilpadder, øgler og pingviner, og ikke minst gi et helt annet perspektiv på det som foregår under vannflaten. På Isabela kan du snorkle blant store havskilpadder og andre store sjødyr på utflukter til Tintoreras og The Channels. Fra San Cristobal er en 360 graders tur rundt hele øya i båt noe du bare er nødt til å gjøre, og for ikke å forglemme dykking på Kicker Rock.
 • På et Galápagos-cruise kan du få med deg enda flere av øyene som alle har sine unike preg. Du kommer til på steder det ikke er så lett å nå fra land. Det er ikke amnge som har angret på at de har tatt en slik båttur! Viva Ecuador Tour Operator har avtaler med flere cruise-båter, blant andre Galapagos Legend som har turer på 8, 5 og 4 dager . Et cruise kan også foretas i kombinasjon med noen dager på et landbasert hotell.

Quito – en historisk by omgitt av vulkaner

Galápagos er nok rosinen i pølsa på reisen, men mange blir overrasket over alt det andre Ecuador faktisk har å by på. Det historiske sentrum i Quito har stått på Unescos liste over for verdens kulturarv siden 1977. Koloniarkitektur med kirker og andre byggverk ble påbegynt allerede på 1500-tallet, og står støtt den dag i dag. Hele sentrum er dessuten innhyllet i legender som levende gjenfortelles av kyndige byguider.

Plaza de San Francisco i Quito

Aktiviteter og utflukter det er verdt å få med seg i Quito er:

 • Guidet tur i det historiske sentrum for å beundre barokk arkitetkur og høre om Quitos legender
 • Besøk i presidentens palass
 • En titt inn i den vakkert dekorerte Jesuittkirken
 • En tur innom den praktfulle Fransiskanerkirken og munkenes ølbryggeri
 • Besøke basilikaen fra 1800-tallet – et byggverk inspirert av Notre Dame i Paris
 • Capilla del Hombre – Ecuadors store kunstner i moderne tid, Oswaldo Guayasamin, har etterlatt seg dette praktfulle komplekset som både er hans egen hylllest til mennesket og et museum med en stor samling av prekolombiansk kunst.
 • Ciudad Midad del Mundo (midten av verden). Det var omtrent her man først målte opp ekvator, og det er bygget et kultursenter rundt dette punktet. Det er her du tar bilder av deg selv med en fot på hver side av ekvator.
 • Ta taubanen opp til foten av vulkanen Pichinhca på 4000 meters høyde.
 • Yaku – et tematisk museum knyttet til Quitos vannforsyning og viktigheten av denne livgivende substansen. Spesielt populært blant barna.
 • Den arkeologiske parken Rumipamba. Her bodde det folk lenge før spanjolene kom.
 • Smaking på lokal produksjon av øl eller vin
 • Lær å lage ecuadoriansk mat av kokkene på byens stjernerestauranter (arrangeres av Viva Ecuador Tour Operator)

Listen er langt fra fullstendig. Quito har mange parker, museer og spisesteder som er verdt et besøk. Plukk ut det du har lyst på, og Viva Ecuador Tour Operator setter sammen oppholdet for deg.

Dagsutflukter fra Quito

Beliggende i Andesfjellene på 2800 meters høyde er Quito omringet av naturperler. Svært mange kan besøkes i løpet av en dag eller med en overnatting eller to. Dette er noe av det du kan gjøre:

 • Se den rykende vulkanen Cotopaxi på nært hold. Kan kombineres med andre turistaktivivteter i området.
 • Tur til den vulkanske innsjøen Quilotoa
 • Ta et bad i de varme kildene i Papallacta
 • Fotturer til fossefallene Condor Macchay, Casacada de Pita eller Molinuco.(Kan kombineres med hyttetur eller camping).
 • Overnatte på en de tradisjonsrike haciendaene i Quitos omkrets. Opphold inkluderer måltider, innsyn i tradisjonell drift av haciendaer, rideturer eller lokale spesialiteter. Populære haciender er El Mortiño, Rumipamba del sur og Guachala.
 • Tur til Otavalo med urfolksmarked og naturperler som innsjøen Lago Pablo og fossen El Peguche. Det er på dette markedet du gjør de store kuppene, og ikke i suvenirbutikkene.
 • Besøke en rose-farm hvor blomstene dyrkes for eksport til USA. Europa, Russland og Asia.
 • Besøke en kakao-plantasje og lære hvordan man fremstiller verdens beste sjokolade.
Cotopaxi -sett fra

Regnskogen i Amazonos

Ikke alle har fått med seg at over halvparten av Ecuador er regnskog. Amazonas starter nemlig på østssiden av Andesfjellene.

En tur til regnskogområdet vil gi innsikt i en unik flora og fauna, Eventyrlige turer i kano oppover Amazonas´ bielver og besøk hos urolkene som for en del fremdeles lever på sitt tradisjonelle vis.

Turer innover i skogen kan gjøres fra byen Tena med sin ideelle beliggenhet i så måte, eller du kan velge et firedagers opphold på et jungel -lodge. Dette er noe vi anbefaler på det varmeste.

Alle de andre stedene du bør besøke i Ecuador

Over har vi bare skummet fløten. Det er så mye mer vi kan inkludere i et program.

Byen Cuenca er for eksempel en by av europeisk format, men med en vernet koloniarkitektur som nesten kan måle seg med Quitos. Det er også utgangspunktet for turer til de best bevarte ruinene fra inka-perioden i Ecuador og til nasjonalparken Cajas.

Den mektige vulkanen Chimborazo hviler ikke langt fra byen Riobamba, cirka fem timer sør for Quito. Hvis vi regner fra jordens indre, er dette faktisk det høyeste fjellet i verden. Det er fordi jordkloden er litt tykkere akkurat ved ekvator.

Helt sør i Ecuador finner vi den forsteinede skogen Puyango. Den ligger noen timer fra byen Loja, som du også burde besøke.

Vi bør heller ikke glemme den vibrerende havnebyen Guayaquil og de mange strendene langs Stillehavskysten.

Vi kunne fortsatt, men da ville det vart både lenge vel før vi kom til sluttpoenget. Det er nemlig hvordan du bestiller turer til Ecuador med Viva Ecuador Tour Operator og hvor mye det koster.

Hvor mye koster det å reise til Ecuador?

Viva Ecuador Tour Operator spesialsyr din tur. Send oss en melding om hvor mange dere er, når dere vil dra og de stedene dere helst vil besøke. Vi sender et tilbud.

Tilbudet forutsetter at dere bestiller flyturen fra Norge separat.

Priseksempler:

 • Rundtur 10 dager Galapagos – Quito -Amazonas: $3080 USD
 • Galápagos grunnpakke til øya Santa Cruz 4 dager: $500 USD
 • Galápagos cruise 7 dager: $4500 USD

Prisene inkluderer fly til Galápagos, hoteller, frokost, transport og guidede turer på engelsk. Endelige priser avhenger av sesongen. I vårhalvåret er det for eksempel mer trykk på hoteller rundt karneval andre uka i februar og i påsken.

Kontakt Viva Ecuador Tour Operator for et tilbud!

Viva Ecuador Tour Operator har godkjenning fra Ministerio del turismo og samarbeider med flere internasjonale aktører. Vi bruker kun autoriserte guider og sjåfører på våre reiser, og er tilgjengelige under hele reisen.

Send oss noen ord om når du vil reise, hvor lenge, hvilke steder eller aktiviteter du vil inkludere og hva slags innkvartering dere ønsker. Vi har både firestjerners og femstjerners hoteller å velge mellom.

Send en epost til info@vivaecuadoroperator.com. Vi kommer tilbake med et forslag til din tur med pris.

Når er det best å reise til Ecuador?

Ecuador er kjent for å ha flere klimasoner, og noen ganger sier de at de har det på én og samme dag. Generelt varer sommeren i høylandet fra juni til september, mens det er relativt mye regn fra november til april. På Galápagos er det gjerne motsatt.

Hvor mye koster en tur til Ecuador?

En flybillett Oslo-Quito koster fra 11 000 kroner og oppover med KLM. For selve oppholdet har Viva Ecuador Tour Operator flere gode alternativer med og uten Galápagos. Se priseksemplene i artikkelen over, eller send oss en epost og be om et tilbud.

Hva bør jeg se på Galápagos?

Det som virkelig fascinerer de fleste er dyrelivet, både på land og i vannet. Lav-terskling snorkling, eller dykking for de mer viderekommende, er bare noe sdu bør prøve ut. Helst bør du besøke flere øyer for å oppleve diversiteten. Ellers byr Galápagosøyene på landskap med unike vulkanske formasjoner, kratere og tunneller, og også en svært interessant historie som formidles av guidene på de forskjellige utfluktene.