Lær å lage ecuadoriansk mat – Kokkekurs i Quito

For mange er det å spise en del av gleden med å reise. Det er også de som reiser for å spise. Det betyt at de ønsker å prøve så mange av de lokale rettene som mulig. Det neste trinnet på stigen er selvfølgelig å lære å lage det samme hjemme. For deg som befinner deg på dette trinnet, har Viva Ecuador sammen med lokale mesterkokker snekret sammen noen kurs i ecuadoriansk matlaging!

Forkunnskaper ikke nødvendig for å lære å lage mat fra Ecuador! Se detaljene under.

Kokkekurs mat fra ecuador

Kort om kurset i ecuadoriansk matlaging

Når du deltar på kurs i ecuadoriansk matlaging blir du hentet på hotellet, og kjørt til en restauranten hvor kurset finner sted.

Her venter restaurantsjefene på deg for å vise deg hvordan du lager noen av demest kjente delikatessene fra Ecuador. Samtlige instruktører behersker engelsk.

Kurst starter gjerne med en tur på det lokale markedet hvor vi plukker ut ingrediensene til dagens måltider. Alt er med andre ord både ferskt og kortreist.

På selve kurset tar vi i bruk kokkenes egne redskaper. De fleste adskiller seg imidlertid ikke så mye fra hva du finner på et vanlig kjøkken.

Vi starter forsiktig med kutting av fruk og grønnsaker, og kanskje får du noen tips fra proffene om hvordan du kan forbedre teknikken din. Deretter følger informasjon om de øvrige ingrediensene, hva som er spesielt med dem, og hvilken funksjon de har for helheten. Deretter blander, steker og koker vi til herremåltidet er et faktum.

Maten serveres og konsumeres på stedet, med passende drikke til.

Dette lærer du å lage

Menyen kan variere litt på de forskjellige restaurantene vi bruker, og litt ut fra hvilke frukter det er sesong på. Her er noen av rettene som kan inngå i kurset:

  • Cebiche
  • Muchines
  • Empandas med fårekjøtt
  • Encocado med fisk eller reker (i koksossaus)
  • Hornado (Stekt svinekjøtt tilberedt på klassisk ecuadoriansk vis med klassisk tilbehør)
  • Rack med fårekjøtt
  • Arroz caldoso
  • Andean cheescake
  • Quimbolito med is (en ecuadoriansk kake – veldig god)
  • Sjokoladesuppe med sesongens frukter

Inkluder kurs i matlaging, øl- eller vinsmaking i ditt Ecuadoropphold

Kursene kan inngå i et turopplegg med Viva Ecuador Tour Operator, eller du kan bestille dem enkeltvis hvis du allerede befinner deg i Quito.

Prisen avhenger av om du tar dem som en del av reisopplegget med Viva Ecuador eller om du bestiller dem enkeltvis. Det blir også rimeligere hvis dere er flere personer som tar kurset og om dere ønsker tradisjonelt kokkekurs (inkluderer tre retter og en tur på de lokale markedet) eller en de luxe utgave (inkluderer mer mat, vin og gave). Prisen for den tradisjonelle varianten er fra $ 40 dollar og oppover, dersom det er 4 personer eller flere.

Kurset varer 2-3 timer, og vi bringer og henter.

Kontakt oss på info@vivaecuadoroperator.com hvis du er interessert i et kokkekurs på ecuadoriansk vis.