Gran Cascada del Pita

Gran Cascada del rio Pita er en naturopplevelse langs elva Pita fram til det store fossefallet («la gran cascada»). Stedet befinner seg kun 60 minutter fra Quito, og utgjør en fortreffelig dagstur som avveksling fra museumsbesøk og andre storbyaktiviteter.

For nordmenn som ellers liker å gå tur på søndag i fri natur og med god bevertning etterpå, kan dette nesten toppe hele Ecuador-turen!

VivaEcuador Tour Operator tilbyr både dagsturer og overnatting på hytter i området.

Gran Cascada de Pita - Ecuador

Slik kommer vi til Gran Cascada del rio Pita

Det er ingen regulær transport inn til fossen. Vi tar derfor en minibuss som frakter oss ut av Quito, langs ruglede veier gjennom jordbruksområder, oppi høyden adskillig nærmere Pita-elvens utspring. Den siste delen av turen skjer med traktortransport.

Der turen begynner

Vi ankommer en tidligere hacienda som er ominnredet som en base for økoturisme. De sørger blant annet for vedlikehold av turstiene slik at de er fremkommelige for folk i alle aldre.

På gården finner vi blant annet:

  • en restaurant med enkel meny
  • en minibondegård med dyr
  • lekeapparater for barn
  • et område for camping
  • en plass for grilling
  • og litt utenfor: hytter til utleie

Turen fram til fossefallet

Vi går som nevnt lang elven Pita i naturskjønne omgivelser. Elven glitrer i solskinnet og gir fantastiske bilder med selv det billigste kamera. På landsiden ser vi ulike former for vegetasjon som fortsatt trives på denne høyden i Ecuador.

Det er flere turer å velge mellom. Den vanligste ruta tar en knapp time i hver vei i bedagelig marsj-fart.

Det er flere mindre fossefall før vi kommer fram til «Den store fossen». Slik kan kamera og modeller varmes opp før endeholdeplassen.

Stien er som nevnt godt vedlikeholdt, og inneholder ikke mange utfordringer. Det er imidlertid noen bekker som skal forseres. Man risikerer derfor å bli litt bløt på bena med vanlige joggesko. Godt fottøy kan derfor anbefales.

Fossen

Du ser fossen i god tid før du kommer fram. Det er en liten lysning i landskapet hvor den trer fram.

Den har en høyde på anslagsvis 60 meter. Her samles vannføring fra vulkanene Cotopaxi og Sincholagua før de setter utfor.

Vel framme ved bredden, kan man sette seg ned og nyte medbrakt. En ekte ecuadoriansk sjokolade er for eksempel ikke å forakte.

Det er også mange som liker å vasse barbeint fram til fallet for å ta fine bilder av seg selv. Det er nok litt kaldt, men kan likevel være verdt det.

Andre aktiviteter underveis

Den oppmerksomme vil selvfølgelig ha glede av studere planter og fugler man kan møte på veien.

Det er også ulike utfordringer i begynnelsen av løype som den lange hengebroen og en zipline. Disse aktivitetene er, heldigvis vil mange si, høyst frivillige. Som et lettere alternativ kan man ta en gondol over høydene for et bedre overblikk.

Dessuten er det et ørretanlegg langs elven der man kan stikke innom og fange sin egen lunsj.

Overnatting i hytte

Benytt anledningen til å starte turen din før de andre kommer, eller oppleve skogens ro, elvas brus eller nattehimmelen ved å leie ei hytte.

De aktuelle hyttene er enkelt utstyrt med sengeplass og eget bad. Det er anledning til å grille selv, eller kjøpe mat i restauranten. Frokost er inkludert.

Bestill dagstur eller overnatting på Gran Cascada del rio Pita!

Få en naturopplevelse i Ecuadors høyland fra din lokasjon i Quito. Send oss en melding og få et tilbud på dagstur/overnatting ved Gran Cascada del rio Pita, eller få forslag til andre utflukter fra Quito.

Vi tilbyr også opphold på haciendaer i området.

Bruk kontaktskjemaet under eller send epost til info@vivaecuadoroperator.com.