Er det trygt å reise til Ecuador?

Det er stort sett trygt å ferdes for turister i Ecuador. I bebyggede områder langs Stillehavskysten og enkelte storbyer som Guayaquil bør det imidlertid utvises varsomhet. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvor det er trygt og mindre trygt å være i Ecuador, og hvordan du selv reduserer risikoen for at det skal skje deg noe.

Galapagos regnes som svært trygt

Mange som reiser til Ecuador ønsker først og fremst å oppleve Galàpgagosøyene. Denne regionen har svært lave tall for volds- og vinningskriminalitet. Øyenes isolerte beliggenhet gjør at man har god kontroll over hvem som befinner seg der til enhver tid. Alle registrerer seg ved ankomst, om de er turister eller fastboende. Antakelig er du tryggere på Galapagos enn der du bor i Norge.

Turistattraksjoner i og rundt Quito

Mange av de stedene som er mest interessante å besøke befinner seg gjerne litt utenfor allfarvei. Det oppstår sjelden problemer for turister her

Aktuelle steder som er verdt et besøk er Mitad del mundo, Cotopaxi nasjonalpark og Quilotoa.

Trygg ferdsel i Quito by

Reiseselskaper som Viva Ecuador Tour Operator sørger for dør til dør transport til steder som inngår i deres program.

Når det gjelder å forflytte seg på egen hånd, anbefales det å ta de forholdsregler som det ellers forventes at man gjør i en storby.

Generelt går det ut at man ikke går på lykke og fromme i beruset tilstand etter mørkets frembrudd. Man bør videre være spesielt oppmerksom ved uttak i minibanker. Pass på at du ikke lar noen se koden din eller tar imot hjelp fra andre dersom du ikke får ut penger. Tar du kollektivtransport, bør verdisaker befinne seg i innerlommer eller i en ryggsekk foran på magen.

Områder som helst bør unngås som turist i Quito er Quito Sur og området fra Alemeda-parken til La Marin. Det er også svært lite som fanger turistenes interesse i disse litt fattigere delene av Quito.

Centro Historico anbefales besøkt på dagtid. Da er det mye turistpoliti der som sørger for sikkerheten. Det er ingen aktivitet i kirkene, museene eller på serveringsstedene etter klokken 18.00 om kvelden.

Området Mariscal hvor det ligger en del hoteller har tradisjonelt vært et populært utelivsområde for lokale og tilreisende. Det har imidlertid forfalt en del de siste årene, og det anbefales en viss aktsomhet på kveldstid. Et alternativ er det moderne Quito rundt gaten El Salvador og Hotel Go Quito.

Øvrige byer i Andesfjellene og El Oriente

Byer utenom Quito i denne regionen melder ikke om like stor økning i kriminaliteten. Man skal selvføgelig ha med seg i øyene, men det er ingen grunn til overdreven bekymring når det gjelder disse.

Byer som Cuenca og Cotocachi har også en stor andel amerikanske expats som har bosatt seg for å leve et fredfyllt pensjonistliv her.

Guayaquil og kysten

Guayaquil, området rundt og andre kystbyer som Esmeraldas og Manta har hatt et problem med økning av kriminaltiet, hovedsakelig knyttet til utførsel av narkotika.

Det anbefales derfor at du utviser stor forsiktighet ved ferdsel på egenhånd.

Viva Ecuador Tour Operator tilbyr organiserte turer og arrangerer utflukter under trygge omgivelser. Send oss en epost på info@vivaecuadoroperator.com eller bruk kontaktskjemaet under for et skreddersydd Ecuador- og Galapagosopphold.