Turistmessen i Guayaquil

Som i Norge vet reiselivsbransjen å feire seg selv  i Ecuador. Dette året har de okkupert den gamle flyplassterminalen i Guayaquil.

Utenfor messen er det satt opp en utendørs scene som domineres av krigere fra den amazoniske regnskogen. Til fremmedartede rytmer uttrykker de gjennom dans vårt forhold til og avhengighet av naturen.

Inne i messeområdet får vi beskue Ecuadors mangfold. Kreative hoder har lagt sin sjel i å fange besøkendes oppmerksomhet. Ulike regioner presenterer sitt særpreg, sine skikker og sine produkter. Ikke minst er det anledning til smaksprøver av eksotiske retter. Vår utsendte har vel utviklet teknikk i å legge opp ruta slik at han får spist seg mett. Og selvfølgelig er Ecuadors nasjonalrett «cuy» på spisekartet. Cuy er rett og slett grillet marsvin. Det som hos oss er et kjæledyr, ales nemlig opp som matauk i Andes´fjellområder.

For øvrig er andesfjellenes befolkning ivrige etter å framheve sin fantastiske natur. Fjell, daler, fossefall og vulkaner må besøkes. Sol og bading får du ved kysten og på Galàpagos-oyene. Eventyrlig er regnskogen med dens mange skapninger. Hovestaden Quito evner å skape en egen mystikk rundt sine flere hundre år gamle kolonibygninger.

Hovedsaklig er det reiser rundt omkring  i Ecuador dette handler om, men også nabolandene Peru og Colombia har kapret stands. Enda lenger bortefra kommer land som Israel og Kina.

Messen forlates med en betydelig videre horisont rundt Ecuadors geografiske egenart, store mengder av glanset papir og et kamera som har løpt varmt.

Se bildene på Vivaecuadors facebookside.