Don Alfonso Espinosa de los Monteros

Han har slått rekorden og fått navnet sitt i Guiness Book of Records.

Alfonso Espinosa er Ecuadors TVs Metusalem. Han har alltid vært der. Nesten ingen husker når han dukket opp første gang. Hvis folk tipper kan de si at han sikkert er 100 år. I satireprogrammene blir han parodiert ved at han leser nyhetene liggende i sarkofagen sin. Men han er bare 72. Når vi ser klipp fra nyhetssendingene på begynnelsen av 1990-tallet har han den samme grå hårsmanken. Faktisk var han enda gråere den gangen. Kosmetikken pynter på don Alfonsos aldrende utseende, men nyhetene han formidler er ukosmetiske.

Med 47 år og 83 dager som nyhetsanker i en TV-kanal har han overtatt rekorden og han ser ikke ut til å gi seg med det. Hans arbeidsgiver har såvisst ikke tenkt å gi slipp på ham.

Espinosa var med på innvielsen av TV-kanalen Canal 2, senere Ecuavisa, 1. mars 1967, Kanalen slo seg ned på Høyden Cerro de Santa Ana i det dampende varme Guayaquil. I denne tidlige fasen av fjernsynets historie måtte man gjøre nesten alt selv. Der lærte han fjernsyn fra grunnen av.

Han har formidlet innsettelsen av 14 presidenter flere statskupp, 2 dikaturer, krig og økonomisk krise. Han hadde kun et lite opphold på 3 måneder i 1972 da diktatoren Jose Maria Velasco Ibarra tok kanalen av luften.

Foruten dette har Espinosa hatt flere journalistiske verv og er kjent for sin uforsonlige streben etter å bringe all informasjon ut til folket uansett hvem som sitter med makten i inneværende øyeblikk. Han har mottatt flere priser for sitt arbeid.

Viva Ecuador gratulerer.