Viva ecuador

Andesfjellene

Ecuadoriansk Andes er et eventyr. Storbyene hviler på nærmere 3000 meters høyde på foten av enda høyereliggende vulkanske topper. Fra Quito ser du Pichincha og Cotopaxi, mens Riobamba gir deg tilgang på Chimborazo.

Kysten

Kysten, La Costa, inkluderer idylliske stillehavsstrender og travle havnebyer. Badeliv kan kombineres med shopping, lokale kulturopplevelser og ikke minst utforsking av spennende mattradisjoner.

Regnskogen

Hele det østlige Ecuador er den del av den mektige Amazonas-regnskogen som strekker seg videre til Peru og Brasil. Opplev det fantastiske dyre- og plantelivet fra en av Amazonas mange bielver.

Galápagos

De eventyrlige Galápagos-øyene er verdt et besøk minst en gang i løpet av livet. Som følge av øyenes isolasjon fra fastlandet kan du se dyr og planter som du ikke vil finne noen andre steder.

Quito

Quitos sentrum med storslagne kirker og annen koloniarkitektur var blant de første til å bli erklært som verdensarv av UNESCO. Ellers er Quito en yrende millionby beliggende 2 800 meter over havet, ved foten av den store vulkanen Rucu Pichincha.

Guayaquil

Guayaquil er Stillehavets perle. Med sitt tropiske klima, den brede promenaden langs elven Guayas og de levende iguanene som bor i byens parker, kunne ikke kontrasten til hovedstaden Quito vært større.

Cuenca

Cuenca er den mest spennende byen i den sørlige delen av Ecuador. Byens sentrum er i likhet med Quito vernet på grunn av sin koloniale bebyggelse. Fra Cuenca er det også kort vei til nasjonalparken Cajas og til inkakruinene i Inga Pirca.

Turforslag

Billigste turer til Galapagos og Ecuador – Vinter/vår 2024

Billigste turer til Galapagos og Ecuador – Vinter/vår 2024

Viva Ecuador Tour Operator tilbyr reiser til Galapagos og Ecuador med høy standard og til lave priser. Lokalisert i Ecuador har vi lavere driftskostnader og bedre lokalkunnskap enn det de fleste norske turarrangører kan konkurrere med. Vinterhalvåret er også...

Billigste turer til Galápagos og Ecuador høsten 2024

Billigste turer til Galápagos og Ecuador høsten 2024

Er det i høst du endelig skal oppleve Galápagosøyene? Dette paradiset med sin unike fauna og flora er tilgjengelig for turister via fly fra Ecuador. Viva Ecuador Tour Operator har en rekke turforslag som foruten Galápagos inkluderer storbyferie i Quito,...

Tur til Ecuador og Galápagos – den store reisen

Tur til Ecuador og Galápagos – den store reisen

Den store Ecuador-reisen har gjenoppstått i vårt program etter pandemi-nedstengingen. Det er gjort noen modifikasjoner ettersom togturen går ut etter at det nasjonale turisttog-selskapet ble avviklet. Det kan også forekomme enkelte mindre endringer. Ta kontakt med oss...

Opplev Ecuadors regnskog

Opplev Ecuadors regnskog

En tredagers tur til regnskogen i Amazonas-området i Ecuador er noe du husker for livet. Les mer om opplevelsene som venter deg i Ecuadors regnskog, og bli kjent ned dyrelivet og menneskene som bor ved Cuaybeno-elvens bredd. Her følger et tilbud om et tre dagers...

Forunderlige og praktfulle Ecuador

Dette forunderlige og praktfulle landet Ecuador befinner seg i Søramerika ved stillehavskysten. Andesfjellene skjærer gjennom landet fra nord til sør, mens ekvatorlinjen deler det på langs.

Vi deler Ecuador gjerne i tre ; kysten, høylandet og regnskogområdene i øst. Tar vi med Galápagos-øyene blir det fire. Og alle er vidt forskjellige når det kommer til klima, naturlandskaper, leveveier og kultur.

Ecuador har 17 millioner innbyggere av blandet herkomst. De største byene er Quito, Guayaquil og Cuenca.

 Folket

Den overveiende delen av befolkningen, ca 70 %, definerer seg som mestiser. 15 % opplyser at de er hvite, 7 % tihører urbefolkningen og 7 % er afroecuadorianere. Tallene kommer fra siste folketelling gjennomført i 2010.

Nesten alle snakker spansk, men også urfolkspråket kichwa er godkjent som offisielt språk. Dertil brukes en rekke lokale språk og dialekter blant urfolkene.

Befolkningen er sterkt katolsk, noe som gir seg uttrykk i de flotte kirkene og de mange religiøse festene. Evangeliske menigheter tar imidlertid stadig større andeler. I regnskogområdene er det fortsatt mennesker som bekjenner seg til naturreligioner.

Turisme

Turistene elsker Ecuador. De foretrukne destinasjonene er uten sammenlikning Galápagos-øyene og Quito, som fint kan sammenfattes i en to-ukers ferietur.

Men det er også mange som tar en tur til regnskogen i Amazonas. Eller til byen Cuenca som i likhet med Quito har en koloniarkitektur som er erklært for verdensarv av UNESCO.

Andre attraksjoner er vulkanruta, som den kalles, som følger Andesfjellene fra nord til sør. Omtådene rundt vulkanene Cotopaxi, Chimborazo og Tunguragua danner egne nasjonalparker. Er du glad i fugler, må du besøke Mindo. Det er er regnet som et paradis for fuglekikkere.

Vivaecuador.com tilbyr spennende og rimelige turer i samarbeid med Vivaecuador Tour operator, et reiseselskap som er lokalisert i selve Ecuador. Kontakt oss på info@vivaecuadoroperator.com og hør mer om hva vi kan tilby.

Politikk og økonomi

Ecuador har formelt vært  republikk fra 1830. Presidenten som ble valgt i 2021 heter Guillermo Lasso. Han befinner seg på på høyresiden i den latinamerikanske politiske aksen.

Økonomisk har landet i stor grad basert seg på inntekter fra oljen som ligger i Amazonasområdet. Korona-pandemien, den synkende oljeprisen og det kraftige jordskjelvet i april 2016 har skapt problemer for budsjettet. Det er tatt opp lån fra Kina og verdensbanken blant annet for å finansiere et stort oljeraffineri ved kysten og et elektrisitetsverk.

Amerikanske dollar ble innført som nasjonal valuta etter en økonomisk krise på slutten av 1990-tallet med gallopperende inflasjon.

Tidligere president Rafael Correa viser fram landet sitt i denne dokumentaren: Ecuador-The Royal Tour