Virile Diego

I Viva Ecuadors faste spalte «Skilpadddenytt» presenterer vi i dag Diego. I sin beste alder, litt over 100 år, ideallengden 1 meter og 50 centimeter (med utstrakt hals) og matchvekten på 80 kilo er han utnevnt til alle tiders sexsymbol på øya Isla Española, ei av Galàpagosøyene. Her vandrer seks hunner rundt som er til hans disposisjon når han måtte ønske det.

Men ikke nok med det. Diego er en helt. Han har frelst arten Chelonoids hoodensis fra utryddelse. For 50 år siden var det begredelige tilstander på øya. Her levde det totalt to hanner og 12 hunner. De befant seg spredt rundt på øya. Og med skilpaddefart var det ikke så ofte de støtte på hverandre. Og det var ikke alltid den daten førte til noe handling. Først i 1976 ble Diego headhuntet fra den zoologiske hagen i San Diego, USA. Ja, det er derfra han har navnet. Han ble øyeblikkelig repatriert og satte igang med det han var kommet for. Diego var ikke vanskelig å be.

Ikke bare er han i dag far til anslagsvis 800 småskilpadder, men han har også vist de andre hannene hvordan dette skal gjøres ifølge funskjonærene.

I så måte er nok Diego den rake motsetningen av George, – eller ensomme George som han ble kalt. Han var den aller siste i sin art. Oppasserne på Charles Darwin-stasjonen på Puerto Ayora gjorde alt for å skaffe damer, men det lå tydeligvis ikke til Georges legning å gjøre det som skulle til. Denne arten døde med ham i 2012.

Så Diego er nå nyhetsstoff i såvel nasjonal som internasjonal presse. I nettavisenes kommentarfelter er det nok av menn som skriver at de vil være Diego i sitt neste liv…

(Skilpadden på bildet holder til i Quito Zoo og har ikke noe med Diego å gjøre).

Les mer om skilpadder :

Men ensomme Geroge var ikke død…

Misjonæren Pepe