Verdensrekord i plastflasker

Se for deg 1000 tomme brusflasker. De ville sikkert fylt hele stua hjemme hos deg. Tenk deg så 1.559.002 plastflasker. Da snakker vi verdensrkord.

Det skjedde på CIMA-kids arrangementet i Quito søndag 28. oktober i år. Ecuador er et land som gjerne vil ha en miljøvennlig profil. Opplæring og bevisstgjøring av de kommende slekter er et viktig skritt her. I 4 dager kunne skoleelever i Qutio og tilreisende besøke arrangementet CIMA-kids 2012 som fant sted i Carolinaparken. Her kunne landets håpefulle skolere seg i miljø, verdens vannressurser, fornybar energi, avfall og resirkulering og sosialt ansvar. De aller minste kunne se et lite stykke hvor en av skuespillerne utkledd som en liten pike forteller at i Quito kastes det 1600 tonn søppel om dagen. «Oi», sier en annen skuespiller. #Det blir jo som å samle 320 elefanter på et sted».

Over 100.000 besøkte Carolinaparken disse 4 dagene.

I forbindelse med arrangementet var det i forkant en aksjon blant alle Quitos skoleelever om innsamling av plastflasker. I løpet av en måneds tid detlok 109 undervisningsinstitusjoer med tilsammen 105.000 elever. Resultatet ble et enormt og fotogent berg av plastflasker, behørig telt, registrert og utstilt i Carolinaparken.

Og på søndag kom den offisielle represanten for Guiness Book of Records og godkjente resultatet som verdensrekord.

Vi gratulerer!