Valentinsdagen

Kjærlighetsmoteller er vanlige i Ecuador og andre latinamerikanske land. Det er der for at par kan leie et rom for et par timer, utøve samleie og sjekke ut. Uerfarne turister forveksler det av og til med vanlig hotell og blir forbauset når de blir bedt om å forlate værelset etter at de to timene er gått. Rommene er som regel kun utstyrt med det aller nødvendigste, ei dobbeltseng og en do.  Personer som benytter seg av tilbudet er som regel de som har hjem overbefolket av familiemedlemmer eller overvåkes av de samme. Ja, også utenomekteskapelige relasjoner da. Det overordnede er uansett raskest mulig å få seg et nummer.  Romantikken er ikke mye til stede, i høyden i form av fargen på sengeteppet.

Men det er noen steder som ordner romantikk for et tillegg i prisen. Så er det en del spesialtilbud i anledning Valentinsdagen. Motel Abudhabi i Cuenca tilbyr velkomstcoctail til alle besøkende denne dagen. De oppfyller også andre ønsker om hva som skal være på værelset som vin, sjokolade, jordbær, velduftende lys og skumbad.

De eksklusive rommene på Motel Mirador er utstyrt med såvel elskovshuske (columpio de amor på originalspråket, min oversettelse) og kamasutrastol. Jeg vet ikke eksakt hvordan disse tar seg ut, men man kan jo bruke fantasien.

Prisene er fra 15 dollar og opp til 100.

Hvis du ikke benytter det av dette, har handelsstanden tonnevis av andre produkter du kan omsette i uttrykk for din kjærlighet, særlig blomster, sjokolade og ellers alt som er hjerteformet. For hva er vel kjærlighet om den ikke kan uttrykkes i dollar.