Strandliv og tidsfordriv i Manta

Strandlinjen er flere kilometer lang. Men det er bare en liten del som er i bruk av de badende. Dette er langt fra noen stor turistmaskin med store hotellkomplekser. Flesteparten av de besøkende er  vanlige folk fra Quito.

Det koster 3 dollar å leie en parasol og et par stoler, hvorfra man med verdighet kan observere øvrige badegjester mens man leilighetsvis leser i eller hører på en bok. Vannet og temperaturen er meget behagelig i slutten av desember. Det er ikke kvelende varmt. Passerende selgere sørger for at du får alt hva du trenger, og mer til. Du mangler hverken vått eller tørt.

Det går en liten strandpromenade langs den befolkede delen av stranda, en malecon. Her befinner et knippe restauranter seg. De åpner ved lunsjtider og stenger når de siste badegjestene forsvinner ved mørkningen. Det er her du skal spise sjømat. Mantafolket er kjent for sitt kjøkken og sitt håndlag med havets delikatesser. Her finner du det meste med gjeller eller klo. Man skal imidlertid ikke la seg forlede til å ta inn på den første og fineste restauranten på promenaden, den med de uniformerte servitørene og visaløsning for betaling. Går man litt videre er prisene lavere og maten enda bedre. Vår anbefalingen er Alcatraz. Den hvitløksmarinerte fiskefilleten verget meg mot vampyrer under hele oppholdet foruten at den smakte fortreffelig. Det ble også satt fram gratis ventesnacks til ventepilsen. Egenstekte bananchips.

Noen selgere turnerer restaurantene uten å være påtrengende. De jobber ofte for de som lager produktene som selges i souvenirbutikker og på markeder. Med litt forhandlinger vil det lønne seg å kjøpe her. De fremtredende produktene er figurer laget av tagua (skall av kokosnøtter) og stråhatter.

Tvers over gaten ved inngangen til Strandpromenaden ligger byens museum. Det er lite, men inngangen er gratis. Du  må legge igjen pass eller tilsvrende i resepsjonen. Utstillingen inkluderer noen arkeologiske funn fra Mantakulturen, rundt 500 år før vår tidsregning, samt noen malerier fra forskjellige epoker.

Ftra Manta kan du ta en ekskursjon til landsbyen Montecristi, stedet der man lager de stråhattene vi kjenner som «Panamahatter».  Her kan det utvilsomt gjøres noen gode kjøp.

Se også:

Reisen til Manta

Julaften i Manta