St.Peterskirken

Min faste formidler av verdens, og i særdeleshet Ecuadors, gang er avisen El Comercio. Denne nyhetsformidler har til tider vedlegg av opplysende karakter som kan man kjøpe for en ekstra skilling. Jeg har blant annet kjøpt et fotokurs over ti søndager og en  CD-samling med store operakomponister. I siste tilfelle stoppet jeg ved Rossini. Vi hører aldri på opera så det holder med en samling i hylla som dekorasjon.

Men i disse uker tilbyr El Comercio sine lesere en serie med modeller av verdens kirker. Ettersom Ecuadors befolkning for en stor del består av gode katolikker,  da med unntak av en og annen gudsfornekter av utenlandsk opprinnelse, er jo dette en god ide.

Således hadde det seg at en liten gipsfigur forestillende Sankt-Peterkirken i Roma pryder en liten flate i mitt hjem. Jeg måtte forøvrig forhandle med avisselgeren. I henhold til min spansk var prisen 8 dollar inkludert dagens avis. Selgeren insisterte på at avisen måtte betales separat så det ble 8,50. Antakelig var dette et gringotillegg, men det er ikke alltid jeg har energi til å polemisere over slike ting.

Men det var et dårlig kjøp. Fotokurset og Operasamlingen var vel verdt 8 dollar, men denne stusselige gipsfiguren med uklare detaljer (kunne like gjerne vært ruinene av Colloseum) vil nok snart stifte bekjentskap med Quitos gjenvinningsanlegg. Det vedlagte informasjonsheftet var greit nok, men inneholdt kun få sider tekst og bilder.

Så jeg får finne andre informasjonskilder vedrørende neste års italiereise, og avisselgeren kan sitte igjen med Notre Dam, St. Patrick og de andre gipsklumpene .