Se Ecuador fra tog

Togstrekket som ble bygget i Ecuador på begynnelsen av 1900-tallet var et prestisjeprosjekt, et stykke mesterlig ingeniørkunst og et utømmelig pengesluk. Og du kan fortsatt ta turen i dag,

Da jernbanen endelig var ferdig i 1908, kunne vognene tilbakelegge den voldsomme stigningen fra Guayaquil på kysten mot hovedstaden Quito i Andesfjellene på mye kortere tid enn det før hadde vært mulig. Synet som man møtte underveis, liknet heller ikke så mye på noe man tidligere hadde sett.

På midten av 1980-tallet måtte jernbanen imidlertid innstille driften. Veiene var blitt bedre, og toget kunne ikke lenger konkurrere som transportmiddel.

Toget fra Quito til El Boliche

Men fra 2000-tallet har det skjedd en revitalisering med tanke på turisme. Turister elsker å kjøre tog, og landskapet fra togvognene er mye mer interessant enn fra sterkt trafikkerte veier.

Det er flere deler av strekningen det nå er mulig å kjøpe billetter til. Den lettest tilgjengelige fra Quito er til Boliche og Machachi.

Disse turene starter på den tradisjonsrike hovedbanestasjonen Chimbacalle, sør i Quito. Her er det også en jernbanerestaurant og et museum.

Vulkaner og høylandsskog

Slik det gjorde i fordums dager, snirkler toget seg ut av byen og til åpne landskaper. Det bringer passasjerene inn i den såkalte vulkanruta (ruta de volcanes). Mange er nemlig de vulkantoppene som omgir byen, og som kommer til syne etterhvert som turen skrider hjem.

På veien passeres blant annet nasjonalparken Pasochoa som også er chagraenes land. (Chagraen er den typiske ecuadorianske cowboyen). Et lite innblikk i chagraenes kultur får vi ved stoppene i Tambillo og Machachi.

Ved stoppet i El Boliche befinner vi oss i nasjonalparken Cotopaxi. Her kan vi ta «nærbilder» av vulkanen med det samme navnet. Det vil bli tid til en spasertur langs stiene i høytlandsskogen mens vi er her. Bemerk den frodige vegetasjonen og alle nåletrærne som vokser og trives her, på en høyde langt over Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen.

Her bestiller du tur med tog i Ecuador

Flere detaljer om turen og fullstendig program kan du lese på VivaEcuadorTour, Turen kan bestilles derfra eller fra Vivaecuador.com direkte. Du kan også spørre oss om andre mulige ruter med tog i Ecuador.

Oppdatering desember 2020. Det statlige selskapet som driver toglinjene er blitt avviklet i kjølvannet av den økonomiske krisen som fulgte pandemien Covid 19. Myndighetene ser nå primært etter en utenlandsk aktør som kan overta driften. Viva Ecuador kommer tilbake når det igjen er mulig å reise med turist-toget i Ecuador.