Restauranter i Quito

Jeg har tidligere snakket varmt om ecuadoriansk mat og de små lokale kafeer der man kan få solid treretters lunsj for to dollar.

Men som turist har man av og til lyst til å kose seg  ekstra med maten og kanskje ei flaske vin. Herunder er  det derfor listet et knippe kvalitetsrestauranter som er utprøvd og kan anbefales av Viva Ecuador (Vi mottar ikke kommisjon fra innehaverene).

Lojacook. Det vises til særlige omtale av denne restauranten med ecuadoriansk mat.

Vino y tapas. Denne er plassert på den støyende plaza Foch, dog med en lun atmosfære. Her man flere menyer bestående av kombinasjoner med tapas og vin, i flere prisklasser. Også de rimeligste, i hovedsak argenstinske og chilenske vinene kan tilfredsstille en kresen gane.

Mi viejo Arrabal, argentinsk restaurant. Et kvartal unna plaza Foch finner vi dette spisestedet. Ettersom man som så mange andre steder i latinamerika har den skikken å flatbanke biffen før de steker den, er det en nytelse for en fastboende av og til å nyte en skikkelig saftig biff. Denne retauranten vet å tilberede kjøttet som kan serveres med pommes frites eller potetmos, kaldt øl eller argentisk vin. (De har ikke dessert, men det får du rundt hjørnet på The Magic Bean)

Toronto. Her finner vi en fantastisk buffet med saltmat og søtmat og forøvrig alt det en sulten mage måtte begjære. Forsyn deg å mange ganger du vil og ikke vær redd for å sette gutta ved grillen i arbeid. Du finner den i Calle Colon, ikke langt fra Mariscalområdet. De har også en restaurant i Calle Shyris ved siden av Carolinaprken

El Ventanal. Denne nevnes først og fremst for sin fantastiske utsikt over latinamamerikas flotteste historiske hovedstad. Sørg for å være der før mørkningen ved 18.00-tiden.

Det finnes selvfølgelig flere. Hvis du har vært i Quito og spist godt, opplys oss!