Quito vinner Oscar

Altså det som regnes som turistverdenens oscar, intet ringere enn en World Travel Award!.

Ved prisutdelingen i Lima ble Quitos borgermester kalt fram til podiet for å motta prisen for beste turistdestinasjon i Latinamerika. Han lot seg selvfølgelig ikke be to ganger.

Quito vant dette året i konkurranse med Rio de Janeiro, Lima, Sao Paulo, Buenos Aires, Santiago og Galápagos. Rio har forøvrig vunnet de 9 siste årene, så dette er ikke en pris som går på omgang.

Ecuadors hovedstad tar i mot en halv million turister i året. Dette innbringer rundt regnet 278,5 millioner dollar i kassa. Etter dette håper man på en ytterligere oppsving.

Og de er vel rustet. Hotelkapasiteten er god med en dekning på normalt 40-60%. Bare i det historiske sentrum kan det være knapt i høysesongen.

Og det historiske sentrum, «gamlebyen», er noe av det som trekker aller mest. Allerede for 35 år siden ble det som et av de første stedene erklært som verdensarv av Unesco. Den har den best bevarte koloniale bebyggelsen i Latin-Amerika. Andre steder turistene gjerne setter sin fot når de er i Quito er utsiktspunktet El Panecillo og komplekset Mitad del Mundo (Midten av Verden) som er anlagt ved ekvatorlinjen.

Dette er ikke den første æresbevisningen som har gått til Quito som turistmål. Når New York Times tidligere i år kåret 1000 plasser du må besøke før du dør, inntok de ikke mindre enn førsteplassen. Byen er også med på Lonely Planets liste av året over 10 reisedestinasjoner du absolutt skal prøve.

Så hvor går ferien DIN i år?