Miss Ecuador

Skjønnhet verdsettes i Latinamerika. Vi snakker da om kvinnelig sådan. Skjønnhetskonkurranser følges med stor interesse fra begge kjønn. Kandidatene presenteres behørig i presse og fjernsyn og diskuteres hyppig i sosiale medier. Ingen finner dette kontroversielt. Antropologen Jean Muteba Rahier skrev et essay om den første afroecuadorianske Miss Ecuador (1995-1996) og betydningen for aksepteringen av de afrikanskættede i et samfunn dominert av mestiser.

Ecuaodor har også forsynt seg godt med internasjonale titler. Ifjor var såvel Miss International som Miss Earth av ecuadoriansk herkomst. Miss Earth har en spesiell rolle akurat i dag, 22 april, på selveste «Moder Jord dagen» hvor hun oppfordrer oss til å spare energi.

Hovmodet kan lett ta av i kjølvannet av slike suksesser. Det skrives om Ecuador som storleverandør av kvinnelig ynde.

En annen side av dette fokuset er at flere og flere ecuadorianske kvinner legger seg under kniven. Selv det perfekte fra naturens side kan forbedres for penger. Et snitt der og et implantat der utført i strategiske områder er vanlig blant de som har råd til det. Vanlig pris for innsetting av implantat kommer på rundt  1500 USD.

Men årets Miss Ecuador heter Carolina Aguirre og er 19 år gammel, måler 1,77, er både modell og sangerinne. Hun studerer internasjonal journalistikk og snakker engelsk og spansk. Så venter vi i spenning over hvilke laurbær og kroner hun vil hjembringe moderlandet. I mellomtiden sparer vi energi med Miss Earth 2011, Olga Alaya Vargas fra Ecuador.