Lo Nuestro

Befinner du deg i Quito og har lyst på mat fra Guayaquil?

I bydelen La Floresta, der vi finner mange av de fineste hotellene, på baksiden av Swissotel, finner vi restauranten Lo Nuestro. «Lo nuestro er et svært vanlig navn på spanskspråklige restauranter og betyr»Det som er vårt».

Denne Lo Nuestro har sitt utspring i Guayaquil, der den er en restaurant med et godt innarbeidet rennome. Derfor har de et etablert en til i hovedstaden. Som merkevare har de sørget for et meget tilnærmet interiør og dekorasjoner i begge restaurantene. De høflige kelnerne bærer Guayaquils tradisjonsrike skjorter. Fra høytalerne spilles diskret musikk som særlig appellerer til kystboerne. Vi hører av og til Julio Jaramillos, Ecuadors nattergal, liflige røst. Faksimilier fra Guayaquils avis El Universo henger på veggen. Blant annet kan vi lese en annonse for premieren på Ecuadors første helaftens spillefilm: «Atahualpas Skatter» fra 1924.

På menyen er det sjømat som dominerer. Nasjonalretten Cebiche fås i flere variasjoner, med fisk, skjell, reker eller blekksprut. Tilbehøret er stekt banan i forskjellige varianter, ris og avokado. Men også andre ecuadorianske retter finnes på kartet. Og så selvfølgelig er det et «safe» internasjonal utvalg. Hvordan kokken behandler en vanlig biff er ofte en god indikasjon på den generelle kvaliteten. Det internasjonale tilsnittet viser seg ved hvorvidt kokken skambanker kjøttet eller ikke. På Lo nuestro besto man testen. Det skal sies at jeg ikke har fått bedre pepperbiff på noen av de argenstinske restaurantene jeg har besøkt i Quito (og der burde de jo være eksperter).

På minussiden var det litt stusselig på dessertkartet. Så da ble det en Pilsener i stedet. (Men du kunne selvfølgelig fått iskrem). Til gjengjeld er det et godt utvalg i viner, og det er ikke en selvfølge i Ecuador.

Så altså dobbeltpluss for interiør, mat  og betjening. Minus for dessert. Prisene er realtivt høye. Altså «relativt» En god pepperbiff til $12,50 er nok standard i Ecuador, men forretter over 10 dollar og flere hovedretter på over $30 indikerer at du skal slippe å menge deg med byens vanskeligstilte på denne restauranten.

Restaurantens hjemmeside : Lo Nuestro