Fiskeren

I 2006 jaktet det ecuadorianske politiet på kokainsmuglere utenfor Ecuadors kyst. Inneklemt som landet er mellom to av verdens største narkotikaprodusenter, Peru og Colombia, er dette noe som skjer av og til. Under flukten ble store mengder av det hvite stoffet droppet i havet, godt innpakket. Da fiskerne i Manta skulle ut med båtene sine morgenen etter fant de hvite pakker  flytende i vannet. Da de skjønte hva det var, lot de fisk være fisk og rasket med seg så mye de klarte å bære. Kort tid etter var mafiaen til stede og hentet det tilbake for finnerlønn. Tilbudet var selvfølgelig godt under markedspris på varene, men de fleste fant det fornuftig å aksepterere det. Så godt som alle bortsett fra en….

Disse begivenhetene inspirerte Ecuadors mest profilerte filmskaper, Sebastian Cordero, til å dikte videre på denne mannens historie. Den ferdige filmen, «Pescador» (Fiskeren), har fått god mottakelse på flere internasjonale festivaler og også nominert til Goya, den spanskspråklige verdens svar på Oscar.

Dette er ikke en film med masse dramatikk og blodige narkotikaopgjør. Det er tvert i mot historien om en helt alminnelig mann, Blanquito, som tilfeldighetene gir en mulighet til å realisere sine drømmer. Narkotikaen har erstattet diamanter, gullårer og oljefelt.

Sammen med en kvinne av det tvilsomme slaget drar Blanquito inn til storbyen for å avhende skatten. Vil Fiskerens landsbysluhet komme til kort overfor de drevne storbyhaiene? Fra å bevege seg barbent langs strandkanten ikler han seg en heller ubekvem dress, går til stormangrep på hotellets minibar og våkner omtrent som Jeppe i Baronens seng. Skuespilleren Andres Crespo er Blanquito.

Foruten dette får vi bli med på en reise rundt til forskjellige lokaliteter i Ecuador.

Så gjenstår det å se om nordmenn får anledning til å se den i sitt eget land eller om de må reise til Ecuador. Men forhåpentligvis dukker den opp på Filmfrasør-festivalen.