En norsk roman fra Galàpagosøyene

«Galàpagosaffæren» er betegnelsen på en mordsak som fant sted under den europeiske innvandringen til øyene på 1930-tallet. Den har alle ingrediensene en god kriminalroman skal ha, et originalt persongalleri, et lukket samfunn, en dramatisk spenningskurve….. alt, unntatt en avsløring.

Ellers er mange av rammene rundt det som skjedde godt dokumentert med flere publiserte bøker skrevet av de involverte. Men disse peker i helt forskjellige retninger.

I kjølvannet dukket det også opp et norsk lik.

Senest i 2014 ble en tysk dokumentarfilm om begivenhetene oscarnominert. En trailer til denne er tidligere lagt ut her.

Så blant høstens bøker til det norske markedet har forfatteren Ida Hegazi Høyer tatt tak i dette i romanen «Fortellingen om et øde«. Hvilke grep forfatteren har gjort for å gjøre historien til sin egen vites ikke, ettersom forlaget har forsømt å sende et leseeksemplar til Vivaecuador.no. (Det er ikke for sent). Av denne grunn kan vi heller ikke formidle våre lesere hvorvidt dette har blitt en god bok som de bør lese.

Men den har fått svært gode anmeldelser i VG og Dagens Næringsliv. Og her er et intervju fra Dagsavisen.

Den virkelige historien om det som skjedde på Galàpagos vil bli fortalt her på vivaecuador.no på et senere tidspunkt. Eller iallfall de delene av den som er kjent.