Det røde ølet

Dette er en gladnyhet for alle ølhunder og andre arter som er beundrere av denne edle og formemme drikken som representerer det ytterste av menneskelig sivilisasjon.

Cerveceria Nacional, det store bryggeriet i Ecuador, har lansert Club Premium Roja. I tillegg til den tradisjonelle grønne «Club»-en kan vi med det også få en mørkere variant.

Den grønne ble skapt av Walter Schneider i 1966. Ifølge deklarasjonen skulle det være et lagerøl etter europisk tradisjon men med en ecuadoriansk sjel. Den grønne flaska ble introdusert i 2007 som et svar på importen av øl i mer fiffe designflasker. Innholdet var fortsatt det samme.

Men i storbyer som Guayaquil og Quito har utenlandske øltyper blitt gradvis introdusert. Samtidig har det vokst fram flere puber med egne mikrobryggerier. Og undersøkelser på oppdrag fra Cerveceria Nacional tydet på at folket ønsker større utvalg.

Så i september i år hadde denne nye øltypen verdenspremiere. Altså litt rødligere i fargen og litt mer maltsmak enn den gode gamle grønne. Og du verden så stilig design!

Det nye ølet er prøvesmakt av ekspertpanelet (meg) som enstemmig gir toppkarakter.

Salud, venner!

 

Visste du:

-at i Ecuador kan du fortsatt få kjøpt murerpils?