Colada Morada

Som jeg er ute og vandrer en morgen uten frokost i magen (det hender ikke ofte, men når internett ikke fungerer må jeg løpe ut og ordne dette personlig med rette vedkommende) kan det skues et skilt i nærbutikken om at de selger Colada Morada.

Tidlig ute, er de. For Colada Morada skal man nyte sammen med det spesialdesignede brødet «Pan de guagua», babybrød, først på de dødes dag den 2. november. Og helt strengt skal man medbringe måltidet til gravplassen for å dele det sammen med sine avdøde slektninger.

Men hva så om det sklir litt ut. Herværende, etter lokale forhold, storvokste «gringo» presser seg inn i det lille lokale med famlien sin og setter folket i arbeid. Denne familiedrevede affæren minner litt på en gammeldags landhandel hvor det også er rom for servering.

Den varme drikken gir assosiasjoner til julegløgg, men er basert hovedsaklig på maismel og tilsatt forskjellige frukter og krydderier. Ikke alle vet å tilberede den på riktig vis, men her nikker kjennerne anerkjennende.

Vel ernært og fornøyd forlater jeg det koselige lokalet for å ta fatt på den nye dagens utfordringer. De døde skal også få sitt, men ikke før 2. november.