Ceviche fra Rumiñahui

Ulempen ved å være i Quito og det øvrige høylandet er at du ikke får prøvd de særlige tallerkenkombinasjonene som er utviklet av for inntak av Stillehavets goder ved kysten. Sjømat i det hele tatt er fraværende på de fleste serveringssteder.

Men fryjkt ikke, behovet er sett. Ikke minst av de utallige kystboere som på grunn av arbeid eller andre grunner har flyttet til Quito. Herav oppsto hurtigmatkjeden «Los cebiches de la Rumiñahui»

Rumiñahui refererer  i første ledd ikke til den store inkahøvdingen som maktet å gi spanjolene en drakt pryl og for øvrig brente Quito ned til grunnen (noe som ga ham heltestatus). Derimot til den bydelen i Quito som bærer hans navn og hvor den første restauranten i denne kjeden startet sin virksomhet i all beskjedenhet i 1985. Og de lagde så god mat at det ble snart flere av dem, og de spredte seg utover landet…  I Quito finnes det nå 22 stykker. Flere av disse har tilhold inne på kjøpesentrene.

På menyen fremheves selvfølgelig den typiske retten for Ecuador, Ceviche (cebiche). Det er en kald suppe med ingredienser fra det våte element. Særlig kjennetegnes den med at den er betydelig dynket med lime og rå løk. Smaken kan derfor være svært sterk og syrlig før du bli vant til den. Hos Rumiñahui kan du velge mellom ceviche med reker, krabber, skjell, bleksprut, fisk eller en blanding av alt sammen. Kaldretten er klar til servering og prisen er litt i overkant av 5 dollar. Naturlig tilbehør er en pakke bananchips og en duggfrisk ecuadoriansk pilsener.

Dersom dette ikke frister er det også flere andre retter på menyen. Stekt fisk i flere varianter serveres på flekken.

Du har etter dette nytt en sunn og økonomisk lunsj og kan med god samvittighet skeie ut litt ekstra til middag…

 

Se også

 

Mat i Ecuador