Billigste turer til Galápagos og Ecuador høsten 2023

Er det i høst du endelig skal oppleve Galápagosøyene? Dette paradiset med sin unike fauna og flora er tilgjengelig for turister via fly fra Ecuador. Viva Ecuador Tour Operator har en rekke turforslag som foruten Galápagos inkluderer storbyferie i Quito, naturopplevelser i Andesfjellene og regnskogen i ecuadoriansk Amazonas.

Med vår lokale tilknytning og kunnskaper kan vi også tilby deg mye mer økonomiske priser enn hva du kan forvente fra en norsk leverandør. Dette er noe av det du kan oppleve i høst:

La fuglene spise av hånden din på Galapagos

Nei. Det er ikke et salgstriks. Det er heller ikke snakk om dresserte kanarifugler.

Bestiller du en kopp kafe med sukker, er det ikke uvanlig at småfuglene setter seg på sukkerkålen. Det er blitt mange fine bilder i feriealbumet av slike situasjoner.

Vi må forstå at Galapagagosøyene med sin beligghenhet langt ute i Stillehavet var ukjent med menneker inntil for få århundrer siden. Det er dermed ingen nedarvet frykt eller respekt for mennesker. Det er samtidig stort fravær av andre predatorer.

Man har mer eller mindre klart å bevare det slik, spesielt etter at øyene ble vernet på 1950-tallet. I dag er Galapagos erklært for verdensarv av Unesco, og det bedrives ansvarlig turisme.

Utover fuglene er det helt normalt å se iguaner og seler vandre fritt rundt i gatene. Kjempeskillpaddene og andre arter kan beskues på utvalgte steder.

Velg din Galapagos-reise til lands eller vanns

Alle reiser til Galapagos skjer fra fastlandet i Ecuador, fra hovedstaden Quito eller fra Guayaquil.

Herfra er det to muligheter. Du kan ta et cruise som innebærer at de får sett flere av øyene og farvannet, med innlagte sceanrioer under vann. Eller du kan ta inn på et hotell, og utøve dine aktiviteter derfra. Det første er alternativet er det dyreste, men det er svært mye å oppleve også med hotellet som base. Du kan også velge en kombinasjon.

En typisk tur til Galápagos kan gjøres i løpet av 3-4 dager, men det er selvfølelig ikke noe i veien for et lengre opphold. Viva Ecuador Tour Operator kan være behjelpelig med utvidet program, og om ønskelig, relativt rimelig innkvartering.

Quito – en mulitkulturell hovedstad i kjernen av Andesfjellene

Quito befinner seg 2800 meter over havet, og er omgitt av mektige vilkarer som Pichincha og Cotopaxi. De snøkledde toppene er godt synlige i bybildet en klarværsdag. Dessuten har Quito Latinamerikas best bevarte kolonibegyggelse. En omvisning her er selvfølgelig helt obligatorisk når man først befinner seg i landet.

Byens museer omfatter det interaktive vann-museet Yaku Water Park og kunsmuseet Capilla del Hombre. Sistnevnte er grunnlagt av Ecuadors mest rennomerte kunstner i moderne tid, oswaldo Guayasamin. Foruten han egne prosjekter består det av en omfattende samling av akreologiske funn og kunst laget før spanjolenes ankomst.

Dagutflukter fra Quito kan gå til naturperler som vulkanen og nasjonalparken Cotopaxi eller den vulkanske innsjøen Quilotoa. Det store trusitkomplekset som er anlagt der man i sin tid målte beliggenhenten til ekvator første gang er selvfølgelig også verdt et besøk.

Ecuador for øvrig: Storslåtte naturopplevelser, Jungelturer, fjellturer og vitale urfolkssamfunn

Ecuador kalles også landet med de fire klimasonene. Med sine fjell, regnskoger og med tåkeskogene plassert et sted i mellom, er det utallige naturseverdighetermed dyre og planteliv spredt ut over hele landet.

Med utgangspunkt i byer som Cuenca, Baños, Mindo, Tena og Riobamba er det mange opplevelser i fjellheimen eller regnskogen som venter. Vi bør heller ikke glemme Stillehavets perle Guayaquil. Den varme, tropiske brisen fra Guayas-elven utgjør en fantastisk kontrast til det kjøolige livet i Quito og resten av Andesfjellene.

Her kan man egentlig kombinere som man ønsker.

Fester og høytidsdager i Ecuador høsten 2023

Det er alltid noe det er grunn til å feire i Ecuador. Som turist er det selvfølgelig spennende å være der når det skjer noe. Dette er de viktigste folkefestene som finner sted i høstmånendene august-desember:

Dia de los difuntos/ De dødes dag 2. november er noe av det som er mest spennende å få med seg. Dette er ofisiell fridag i Ecuador, Kirkegårdene og deres omegner er preget av tivoli-lignende aktiviteter, samtidig som de døde æres med serenader, og beesñk fra sine nærmeste.

Dagen etter, 3. november regnes sm byen Cuencas frigjøringsdag. Bemerk at du skal være tidlig ute med å bestille overnatting her på denne datoen. Folk kommer nemlig fra fjern og nær for å være med på moroa.

Både 2. og 3. november er offisielie fridager i ecuador. Fridagene legges imidlertid alltid til nærmeste helg slik at det er enten torsdag og fredag eller mandag og tirsdag man slipper å gå på jobben.

6. desember er det Quito som feirer seg selv. egentlig er hele den tilhørende fylt opp av aktiviteter. Det er konserter, opptog, fester og utallige arrangementer. Typiske trekk ved bydagene er Chivas, åpen busser som kjører rundt fylt til randen av festdeltakere. Canelazo, en alkoholholdig drikk med smak av kanel serveres også så godt som overalt.

I tillegg til disse er det lokale feiringer over hele landet. Hver by eller kommune arrangerer noe slikt en eller to ganger i året.

Merk at prisene på overnattinger stiger når ecuadorianere har ferie. Det vil også påvirke prisene på rundturer i slike perioder.

Bestil Ecuador-tur høsten 2023!

Er du klar til å bestille?

Kontakt oss ved å fylle ut skjemaet under, og få et tilbud på Ecuador og Galapagos. Skriv gjerne om du har noen spesielle ønsker om hva du vil oppleve på din Ecuador-tur!

Vil du heller reise til Ecuador i juleferien? Vi har tilbud om det også!

Sjekk alle turer fra Viva Ecuador Tour operator her!