Billigste tur til Ecuador – sjekk prisene her

Ecuador er et fantastisk reisemål. Her vil vi prøve å hjelpe deg med å finne din billigste tur til Ecuador.

De fleste bør en eller annen gang i livet oppleve dette konglomeratet som består av Stillehavets strender og kystlandskap, Andesfjellenes mektige høyder og særegne kultur og begynnelsen på Amazonas-regnskogen i landets østlige deler, Og for ikke å forglemme: Galápagos-øyene som også er en del av Ecuador.

Det koster imidlertid litt å reise, og det er ikke unaturlig å prøve å få den billigste tur til Ecuador. Hemmeligheten bak ligger i å vite hvilke faktorer det er som fordyrer reisen, og å velge den rimeligste turoperatøren. En god økonomisk løsning vi kan anbefale for deg er å bruke Vivaecuadors Ecuador-baserte samarbeidspartner Viva Ecuador Tour Operator.

Billigste tur til Ecuador
Vi trives stadig bedre i åpne landskap. Ecuador har mye av det.

Hva koster penger ved å reise til Ecuador?

Det er følgende kostnadsdrivende faktorer som skiller de dyreste fra de billigste turene til Ecuador:

  • Flyreise
  • Med eller uten Galápagos
  • Hotellstandard
  • Organiserte turer
  • Mat og drikke
  • Turoperatørens fortjeneste

La oss se på disse i tur og orden

Billigste tur til Ecuador med fly

Flyturen til Ecuador tar nok en vesentlig del av reisebudsjettet. Det gjelder om du tar en full pakketur med flyreise inkludert, og om du bestiller flybilletten separat.

Det er heller ikke så mye konkurranse om passasjerer som reiser fra Norge til Ecuador. Det aller vanligste alternativet er KLM med mellomlanding i Amsterdam. Leilighetsvis kan man søke opp kombinasjoner til lavere priser med spesialiserte søkeverktøy, men da inkluderer det mellomlandinger som forlenger reisetiden betydelig.

Men det er også store variasjoner på flyprisene fra KLM. Det er avhengig av sesong, ukedager og ikke minst internasjonale prissvingninger. Bestiller du pakketur er det vanlig at turoperatøren må legge inn et ekstra slingringsmonn slik at de ikke ‘går med tap hvis flyreisen blir dyrere enn forventet.

Bestiller du flybilleter selv, er det som oftest best å gjøre det 4-6 måneder i forkant. Prøv da også ulike alternativer med forskjellige avreisedatoer for å komme fram til den best mulige prisen.

Vårt forslag er at du bestiller selve flyreisen selv (husk avbestillingsforsikring!), og avtaler det øvrige turopplegget med Viva Ecuador Tour Operator.

Billigste tur til Galápagos

For mange er Galápagos Ecuador-turens definitive høydepunkt, og noe det ikke er snakk om å renonnsere på. Øyene er tross alt helt unike, ikke minst med sitt utrolige dyre- og planteliv.

Det er imidlertid måter å justere ned kostnadene på.

Flyet ut til øyene går bare fra Quito og Guayaquil i Ecuador. Her må man bare akseptere prisen.

Men det er stor forskjell på om man deltar på et båtcruise, eller om man bare velger et hotell på øyene. De fleste cruisene som tilbys koster ganske mye, og de er gjerne en fast del i de pakketurene som tilbys fra norske operatører.

Det er selvfølgelig flott med båtcruise på Galapagos-øyene, men du kan faktisk få med deg nesten alle de interessante severdighetene og turene fra et vanlig hotell på hovedstaden på Galápagos, Puerto Ayora.

Det er også enkle overnattingsmuligheter på øyene for deg som virkelig reiser lavbudsjett.

Dersom du vil spare penger ved ikke å inkludere en reise til Galápagos, står det mange andre opplevelser i kø på det ecuadorianske fastlandet. En tur til regnskogen i Amazonas kan være vel så fantastisk for de virkelig naturinteresserte.

Trotuga Bay, foto Lars Ove Hansen

Billigste hotell eller overnatting i Ecuador

For å få billigste tur til Ecuador, må man også vurdere innkvarteringen.

De fleste vil vel ha en viss standard når de er ute og reiser. Men det er ikke alltid man behøver betale de aller høyeste prisene og et fem stjerners hotell for å få inkludert en eksklusiv frokost, tjenere som åpner døra på drosja når du ankommer, eget treningssenter og svømmebasseng.

Også et rimelig hotell vil oppfylle standarder til renslighet. Et hotell i mellomklassen, fra to til tre stjerner, vil normalt dekke behovene for både barnefamilier og andre.

Dersom du bestiller selv, bør du ta en titt på beliggenhet og atkomst. Sjekk også kundeameldelser.

Mange turoperatører legger uten videre inn luksushoteller i sine pakker, Det sender selvfølgelig prisen oppover. Ønsker du en tur med lavere priser, kan du sende en forespørsel om dette til Viva Ecuador Tour Operator. Vi snakker selvfølgelig fortsatt om høy standard, men noe redusert luksusfaktor.

Du bør også inkludere en eller to overnattinger på en klassisk ecuadoriansk hacienda mens du først er i landet.

Mer om hoteller i Ecuador

Organiserte turer

En velorganisert tur kan være avgjørende for at den er vellykket. Det gjelder også for deg som er prisbevisst og ønsker den billigste tur til Ecuador.

Turen til Ecuador gjøres gjerne med Quito som base, og med godt planlagte avstikkere til utvalgte steder.

Vi har allerede nevnt Galápagos-øyene og regnskogen i Amazonas. Men det er så mange flere turer du burde ta. De vulkanske toppene i byens nærhet, Pichincha, Cotopaxi og Quilotoa er obligatorisk for nordmenn som elsker fjell og natur. Otavalo med det tilhørende markedet er et must for alle som vil kjøpe seg poncho eller annet godt håndverk. Et annet sted er Mindo – det nærmeste paradis en fuglikikker kan komme her på Jorda.

Det er en del selskaper som reklamerer for slike turer på engelsk på Internett. Disse er ofte dyrere enn de du kan kjøpe på stedet. Viva Ecuador Tour Operator kan gjøre direkte avtaler med de samme engelskspråklige guidene som disse firmaene bruker, og til redusert pris.

Spar penger på mat og drikke i Ecuador

Mat og drikke er generelt billig her i Ecuador. Landet er tross alt en storprodusent av både mer og mindre eksotiske matvarer. Av de punktene vi har nevnt, er det nok her de minste marginene ligger.

Når det er sagt: Det er mulig å kjøpe bra mat til veldig lave priser på vanlige restauranter. Men skal du ha et virkelig eksklusivt måltid, bør du oppsøke de litt fine restaurantene. De befinner seg som regel på dyre hoteller eller i nærheten av dem. Likevel er nok prisnivået et stykke under det du er vant med fra Norge.

For deg som reiser på lavbudsjett foreslår vi lokale lunsjrestauranter eller kinarestauranter (chifas). Men hold deg til tilberedt mat, Unngå rå grønnsaker og det glasset med saft som alltid følger med lunsjen. Ikke kjøp mat på gata.

Når det gjelder drikke til maten, vil vi bare nevne at det lokale ølet, Pilsener eller Club, er svært rimelig. Vin er på den annen side importvare, og selges bare på litt bedre restauranter til litt høyere priser. Det er imidlertid et godt utvalg av chilenske og argentinske viner på supermarkedene.

Les mer om mat og drikke i Ecuador

Billig og god mat fra La Costa i Ecuador.
En fisketallerken er en typisk rett overalt i Ecuador der det ikke er langt til Stillehavet. Og billig,

Bestill din billigste tur til Ecuador med Viva Ecuador Tour Operator

Viva Ecuador Tour Operator er basert i Ecuador, og har dermed stor lokalkunnskap og kjennskap til hoteller, guider og severdigheter.

At virksomheten utelukkende drives fra Ecuador betyr et betydelig kostnadskutt sammenliknet med norske operatører med lønnskostnader, offentlige avgifter og andre driftskostnader. Vi kan derfor gi deg et svært konkurransedyktig tilbud basert på dine ønsker.

Vi tilbyr både hele reisepakker og separate utflukter med engelskspråklige guide. Viva Ecuado Tour Operator har også en norsk kontaktperson.

Se alle standardturer fra Viva Ecuador Tour Operator, eller ta kontakt med oss for et reiseforslag med priser basert på dine ønsker.