Alamor

Ikke mange turister finner veien til Alamor. Stedet befinner seg en 4 timers busstur fra Loja og ikke langt fra grensen til Peru. Men kanskje er det akkurat et slikt sted man burde besøke?

Du finner ikke utstuderte bygninger fra kolonitiden, et yrende uteliv eller noe stort underholdningstilbud her. Derimot får du et inntrykk av landsbylivet. Husene og kirken er stablet opp langs bratte bakker. Med fjell i bakgrunnen hvor du enn står, er det umulig å ikke ta pittoreske bilder. Livet er landsens rolig. De fleste innbyggerne lever da også av jordbruk.

Veien som fører ut av landsbyen bringer deg «ut på landet». Og her snakker vi ikke stressende maskindrevet jordbruk. Det meste foregår på gamlemåten. Du kan på din vei møte  husdyr som hilser vennlig. Hvis da ikke storoksen er løs…..

Denne delen av Ecuador er også svært fredelig. Hvis du glemmer kameraet ditt på offentlig sted, kan du være ganske så trygg på å finne det igjen der du forlot det eller noen har tatt vare på det for deg. Dører forblir stort sett ulåste. Den eneste forbrytelsen som finner sted i Alamor og fordrer politiets tilstedeværelse, er smugling av bensin til Peru. Drivstoffet er her, i motsetning til i nabolandet, sterkt subsidiert. Det er derfor en del penger å tjene å ta med seg noen kanner over grensen.

Men i folks øyne er politikk en mer uglesett virksomhet enn smugling. Borgermesterens private gods har betydelig forøket seg under hans styre. Det samme har hans familie og venners. Veiene er derimot av samme dårlige stand. Folket snakker, men veldig lavt. Man bør vokte seg for hvem som er borgermesterens venner og ikke.

Av de utflukter du kan foreta fra Alamor, er en tur til Podocarpus, den forstenede skogen. Dette er et av få steder i verden hvor forholdene har lagt til rette for et innblikk i verden millioner av år tilbake. Ved siden av Galapagos og regnskogen, er dette den store naturattraksjonen i Ecuador. Det et også et lite museum med utstilling av fossiler funnet i området. Det er ingen organisert transport dit, men man kan leie en taxi i Loja for noen timer for rundt $20 dollar.

Du kan også ta en tur til det helsefrembringende badet i Arenal. Velgjørende materialer fra Andesfjellene fraktes nedover med elvestrømmene og gjør at man kan ta et velgjørende mudderbad. Inngangen er gratis, men du må som over leie en taxi eller sjåfør for å komme deg dit.

Se bilder fra Alamor her.